Slovenija
10112 ogledov

Močni nalivi, zaradi katerih so že na delu gasilci

naliv Žurnal24
Vremenoslovci so opozarjali na močnejše nevihte, ki bodo zaznamovale ponedeljkov večer in noč.

Jug in sever države sta skladno z napovedmi vremenoslovcev v popoldanskih urah bili deležni večjih količin padavin. V okolici Maribora je padla večja količina dežja. Gasilci so morali črpati vodo iz več objektov, ki jih je med neurjem zalilo. 

Gasilci PGD Pekre so tako posredovali v Hrastju, kjer so črpali vodo iz kletnih prostorov. Gasilci PGD Radvanje so posredovali na Streliški ulici in Pirnatovi ulici v Mariboru, kjer so črpali vodo iz treh objektov.

V Celju je meteorna voda poplavila klet stanovanjskega bloka. Posredovati so morali gasilci PGD Celje -Gaberje. 

Močnejši nalivi so zajeli tudi Dolenjsko, od koder prihaja spodnji videoposnetek popoldanskega naliva. V Stopičah so morali posredovati gasilci, saj je voda zalila objekt. V Rumanji vasi v občini Straža je strela udarila v dimnik stanovanjske hiše in poškodovala kritino na stanovanjski hiši in drvarnici. Gasilci PGD Vavta vas so zamenjali kritino na obeh objektih ter pregledali ostrešje stanovanjske hiše s termo kamero. K sreči do požara ni prišlo.

Noč naj bi prinesla še več dežja. Najmočnejše naj bi zajele predvsem jug države, kjer so možni tudi močni sunki nevihtnega piša in celo toča. 

Jutri zjutraj naj bi se razjasnilo, a tudi jutri čez dan in popoldne pričakujejo, da bo nastalo nekaj ploh in neviht. 

radarska slika padavin | Avtor: Arso Arso

V takem vremenu je pomembno, da dobro poskrbite za lastno varnost. Ob nevihtah se je najbolj primerno skriti v grajene objekte, najbolj take, ki imajo tudi strelovod. Več o tem, kako ravnati, če vas ujame nevihta na prostem, preberite v naslednji povezavi:

nevihta Udar strele na Bledu Zdravje Kako se zaščititi pred strelo

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.