Slovenija
60 ogledov

Motorizirana hoja na Triglav

Gasilci iz Most so se na Triglav odpravili kar z motorjem. Žurnal24 main
V nedeljo dopoldne je pred Aljaževim stolpom na vrhu Triglava ropotal pravi motor. Na najvišjo slovensko goro so ga pripeljali gasilci iz Most.

Tja so ga po delih prinesli fantje iz Komende in okolice, člani gasilskega društva Moste, sicer pa ljubitelji starih motorjev Tomos Colibri. Na vprašanje, za kaj gre, so v en glas povedali, da gre za hec.

"Včasih se z motorji odpravimo na morje, včasih se vozimo kar tako, včasih ne gremo nikamor, danes smo šli pač na Triglav,"
je skrivnost pojasnil najzgovornejši iz deveterice, ki je priplezala na Triglav. V neformalnem društvu je 11 članov, vendar je v nedeljo eden odšel na tekmovanje starodobnikov na Vransko, drugi pa zaradi (trenutne) kilaže ni tvegal hoje na Triglav.

Fantje, ki namenoma nočejo biti društvo, so se pri sestavljanju motorja dobro izkazali, nekoliko več težav so imeli pri vžiganju. Deležni so bili najrazličnejših duhovitih opazk in dobronamernih nasvetov, seveda pa je bilo slišati tudi opazke "ekologov", da izpušni plini ne spadajo na najvišji slovenski vrh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.