Slovenija
45 ogledov

Mrtev pod stopnicami

Belo krajino je sredi lanskega decembra pretresla vest o okrutnem umoru 72-letne Žurnal24 main
V dolenjski izdaji Žurnal24: Storilci na begu.Na domu umorili 72-letnega Črnomaljca. Iz garaže izginil mercedes.

V noči na torek so neznanci umorili Črnomaljca; včeraj zjutraj ga je mrtvega pod stopnicami njegove hiše našel sosed. Neuradno naj bi šlo za 72-letnega F. K., ki je dolga leta delal v Nemčiji, tik pred upokojitvo pa se je vrnil v domovino. Bil naj bi vdovec in precej premožen. Sosedje se ga spominjajo kot dobrega in poštenega človeka, v hiši pa naj bi živel sam.

Po prvih neuradnih informacijah naj bi bil moški ustreljen, naknadno pa smo, prav tako neuradno, izvedeli, da naj bi bil zvezan in pretepen do smrti. Storilci naj bi poleg tega ukradli osebno vozilo znamke Mercedes, ki je bil v lasti umorjenega. Nekateri tako namigujejo, da bi lastnik hiše lahko med ropom presenetil storilce.

Vlom, nato umor
Kot nam je povedala Alenka Drenik, tiskovna predstavnica Policijske uprave Novo mesto, je včeraj okoli 9. ure policiste poklical občan in jih obvestil o okoliščinah, ki bi lahko kazale na vlom v stanovanjsko hišo v Črnomlju.

Policisti so na kraju dogodka takoj ugotovili, da se je vlom končal tragično in da je moški umrl nasilne smrti. Drenikova pa ni mogla ne ovreči ne potrditi informacij, ali je bilo uporabljeno tudi strelno orožje, saj preiskava še poteka.

Tudi s helikopterjem

Včeraj zvečer je še vedno potekala preiskava na domu pokojnega, kraj dogodka pa sta si ogledala tudi preiskovalna sodnica in državna tožilka.

Kriminalisti in policisti zbirajo obvestila in izvajajo številne dejavnosti, da bi izsledili storilce kaznivega dejanja,” je povedala Drenikova. Na cesti Črnomelj–Metlika je bilo včeraj opaziti več policijskih patrulj, Belo krajino pa je v dopoldanskih urah preletaval tudi policijski helikopter.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.