Slovenija
161 ogledov

Na čelo SDH s polnimi pooblastili začasna šefinja Lidia Glavina

Lidija Glavina mediaspeed
Nadzorni svet Slovenskega državnega holdinga (SDH) je danes na mesto predsednice uprave SDH imenoval dosedanjo začasno vodjo Lidio Glavina.

S Slovenskega državnega holdinga (SDH) so v sporočilu za javnost navedli, da je na podlagi poglobljene ocene kandidatov, upoštevajoč njihove strokovne, strateške, operativno - vodstvene, organizacijske in osebnostne kompetence ter tudi specifične kompetence nadzorni svet SDH kot najprimernejšo kandidatko za predsednico uprave SDH izbral Lidijo Glavina, ki je od julija lani je opravljala funkcijo začasne predsednice uprave SDH.

Izmed prijavljenih kandidatov za člana uprave SDH pa na tretje mesto niso imenovali nobenega kandidata. Nov postopek za imenovanje člana uprave SDH bo nadzorni svet SDH začel po opravljeni popolnitvi nadzornega sveta SDH s strani Državnega zbora Republike Slovenije oz. najkasneje na aprilski seji NS SDH.

Nadzorniki SDH so iskali člana uprave, potem ko je lansko poletje po neuspelem poskusu menjave nadzornikov Luke Koper odstopil dotedanji prvi mož Marko Jazbec, oktobra pa je po nesoglasjih sporazumno iz uprave odšla članica Anja Strojin Štampar.

V upravi sicer sedi še Nada Drobne Popovič.

Komentarjev 5
 • valerijakregar 15:20 24.februar 2017.

  prava "tabula rasa" med našimi strokovnjaki.nepopisan list, brez referenc.take potrebujemo. iz trsta.le kateri strici in firma z "referencami" poslujejo z onkraj meje že vrsto let ???????!!!bravo slo ovce, saj gre za samo 12 miljard € !!!!!!!!!!!!!!!<br ...prikaži več!!ZA BRUHAT.LOPOVSKA KONTINUITETA.

 • Avatar praufo
  praufo 10:14 24.februar 2017.

  videt je kar sposobna ...

 • Avatar Leon
  Leon 09:07 24.februar 2017.

  Lovci so zvlekli v votlino novo nabiralko .....................