Slovenija
93 ogledov

Na čelu NKBM Hauca nasledil Senica

(Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Nadzorni svet Nove Kreditne banke Maribor (NKBM) je v petek iz zdravstvenih razlogov odpoklical Aleša Hauca s položaja predsednika uprave in za novega prvega moža te druge največje slovenske banke imenoval Roberta Senico.

To je po seji povedal prvi nadzornik Peter Kukovica. Senica je bil sicer Haučev namestnik v tričlanski upravi.

"Nadzorni svet je na današnji seji sprejel sklep o odpoklicu Hauca z mesta predsednika uprave NKBM zaradi nesposobnosti voditi posle iz zdravstvenih razlogov, zaradi česar niso nastale okoliščine, ki bi utemeljevale izplačilo odpravnine ali nadomestila za izplačilo konkurenčne klavzule. Uprava banke bo Haucu ponudila novo pogodbo o zaposlitvi za drugo ustrezno delovno mesto," je povedal Kukovica.

Aleš Hauc je po daljši bolniški odsotnosti nadzornemu svetu podal predlog za sporazumno razrešitev s položaja predsednika uprave.

Komentarjev 3
  • Vseslovensko Združenje Malih D 10:55 02.marec 2015.

    DRŽAVNI ZBOR - PREPOVED PRODAJE NKBM ravnokar na Odboru za finance in monetarno politiko – Predlog začasne odredbe je VZMD na USTAVNO SODIŠČE vložil za preprečitev neposredne škode državi in državljanom - Torek, 17.02.2015 www.vzmd.si/novice/207704 USTAVNO SODIŠČE ...prikaži več – VZMD vložil še Predlog začasne odredbe za PREPOVED PRODAJE NKBM – preprečitev neposredne škode državi in državljanom - Sreda, 04.02.2015 www.vzmd.si/novice/207268 NKBM – Civilna iniciativa »Izbrisani mali delničarji« in VZMD nadaljujeta s prizadevanji za »državljanski« nakup banke – resna opozorila, ob vrsti spotikanj, sprenevedanj in preprek - Ponedeljek, 12.01.2015www.vzmd.si/novice/206394

  • dragec 19:32 27.februar 2015.

    Je to sorodnik Mire Senice?????, Če je,,potem ste NKMB komitenti najebali

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 17:51 27.februar 2015.

    Jao..mam občutk da se na take položaje vedno postavlja ene in iste ljudi ki samo krožijo po priviligiranih službah.