Slovenija
2454 ogledov

Na cestah kolone in težave zaradi vremena

DARS kolona vrsta tabla Saša Despot
Poleg gneče v prometu težave povzroča tudi vreme.

O gostem prometu z zastoji trenutno še vedno poročajo predvsem s primorske avtoceste in z gorenjske avtoceste pred Karavankami. Gost promet je tudi na obalnih cestah in na mejnih prehodih, a zdi se, da se razmere umirjajo. 

Zaradi prometne nesreče je trenutno oviran promet na primorski avtocesti med Uncem in Logatcem proti Ljubljani.

Zastoj na primorski avtocesti med Kastelcem in Kozino proti Ljubljani se je skrajšal na en kilometer, tako da so nehali zapirati predor Kastelec. Enokilometrski zastoj je pred Kozino tudi v smeri Kopra. Na območju odstranjene cestninske postaje Videž namreč še vedno potekajo gradbena dela, zato je prometna signalizacija spremenjena.

Zastoj pred predorom Karavanke proti Avstriji se je po drugi strani podaljšal na šest kilometrov, na prometno-informacijskem centru pa za pot proti Kranjski Gori tako še naprej priporočajo izvoz Jesenice-vzhod.

Nevihta Slovenija Vreme: opozorilo izdali še geologi

Za vstop v državo čakajo eno uro

Do zastojev še vedno prihaja tudi na cestah Šmarje - Koper in Izola - Sečovlje v obe smeri.

Čakalna doba je na mejnih prehodih Sečovlje, Obrežje, Jelšane in Gruškovje, a se čakalne dobe večinoma krajšajo. Na Jelšanah je za vstop v državo še treba čakati eno uro, na Gruškovju pa 40 minut.

Težave na cesti zaradi vode

Pristojni še vedno opozarjajo tudi na vreme. Danes je že bil en niz močnejših neviht z nalivi, do njih bo lahko prihajalo tudi zvečer in ponoči. Nekaj težav zaradi velike količine vode je bilo na dolenjski avtocesti pred Ljubljano, še večje pa so na državni cesti Arja vas - Velenje, ki je pri Veliki Pirešici zaradi poplavljenega cestišča zaprta.

Portal neurje.si poroča, da so vozniki na težave v popoldanskih urah naleteli na cesti Šentanel - Prevalje. Narasli hudourniški vodotoki so del ceste zasuli z blatom, lesom in kamenjem. 

Zaradi silovitih nalivov je bila cesta Šentanel - Prevalje danes popoldan nekaj časa težko prevozna ali neprevozna. Narasli hudourniški vodotoki del ceste zasuli z blatom, lesom in kamenjem. Hvala Aleš Krautberger za poročanje.

Posted by Neurje.si on Saturday, June 22, 2019

Pristojni voznike opozarjajo, da naj prilagodijo hitrost in način vožnje danim razmeram. Znova na prometno-informacijskem centru poudarjajo, da je ustavljanje vozil pod nadvozi in v predorih v primeru nalivov in toče prepovedano.

Močneje povečan promet se z morja v smeri notranjosti države in Avstrije pričakuje v nedeljo popoldne, ob zaključku podaljšanega konca tedna zaradi verskega praznika v nekaterih bližnjih državah.

Slovenija Vreme: Nad Slovenijo nevihte, popoldne bo še bolj pestro, prižgan oranžni alarm

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.