Slovenija
5035 ogledov

Na cestah že preizkušnja živcev

Gneča zastoj Profimedia
V skladu z napovedmi so prometnice proti turističnim krajem napolnjene, na mejnih prehodih se čaka. Vse skupaj začinilo več prometnih nesreč. Dolgemu čakanju se je mogoče izogniti.

Ves konec tega tedna je pričakovati močno povečan promet od Avstrije proti Hrvaški in v obratni smeri ter čakalne dobe na mejnih prehodih. Zelo obremenjena je tudi ljubljanska obvoznica in odseki, ki vodijo proti obali in Istri. Po šivih pokajo tudi avtocestna počivališča.

Na obremenjene ceste pojdite samo, če je to res potrebno, pozanimajte se za alternative, še posebej za prehod meje s Hrvaško. 

Iz Prometno-informacijskega centra so okoli 10. ure poročali, da je kolona vozil na podravski avtocesti od Podlehnika proti Gruškovju dolga okoli osem kilometrov.

Zastoji so tudi na cestah proti mejnim prehodom s Hrvaško. 

Na Gruškovju in Vinici se za prestop meje čaka več kot dve uri, na Starodu, Sečovljah in Dragonji do dve uri, čakalne dobe so tudi drugod.

Če je mogoče, namesto najbolj obremenjenih prehodov uporabite alternativne maloobmejne prehode. Njihov seznam je na spodnji grafiki:

Mejni prehodi | Avtor: Policija Policija

Od jutra se je zgodilo tudi več nesreč, ki pa so k sreči minila z lažjimi posledicami. 

Danes se bodo začela tudi pripravljalna dela za obnovo severne ljubljanske obvoznice med Zadobrovo in Tomačevim. Dela bodo potekala v več fazah. Več TUKAJ.

O upočasnjenem prometu s številnimi zastoji v smeri proti morju in v obratni smeri poročajo tudi iz Hrvaškega avtokluba.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • Naklonsky 18:00 30.julij 2022.

    Mr. Taubi je vso Evropo obnorel s koristnostjo morja in vitamina D.

  • Beulah_Folks 12:14 30.julij 2022.

    Google je za vsak dan spletnega dela od doma plačal od 400 do 800 dolarjev. V prvem mesecu sem od Googla doma prejel 21.758 $ in 29.467 $ zadnje plače za 3 ure dela na dan...glej več informacij .........>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐬𝐡𝐝𝐨𝐰.𝐂𝐨𝐦

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 08:53 30.julij 2022.

    Hrvati bi nam morali dati 25% zaslužka od turizma ker vso to pločevino zastonj spuščamo skozi SLO. Ne zanima koliko od teh jih kupi vinjeto???