Slovenija
17821 ogledov

Pozor: Če je le mogoče, se ne odpravljajte na cesto

gneča na ljubljanski obvoznici
1/2
Saša Despot
Konec tega tedna se začnejo počitnice na Bavarskem v Nemčiji, zato je pričakovati močno povečan promet od Avstrije proti Hrvaški, prav tako tudi čakalne dobe na mejah. V ponedeljek se začenjajo počitnice tudi v Italiji, zato se pričakuje gneča na cestah in tudi na mejnih prehodih s Hrvaško.

Konec tega tedna je pričakovati močno povečan promet od Avstrije proti Hrvaški, prav tako čakalne dobe na avstrijski strani predora Karavanke proti Sloveniji, je zapisano na spletni strani prometnoinformacijskega centra.

Voznike opozarjajo tudi na bolj obremenjeno ljubljansko obvoznico ter odseke, ki vodijo proti obali, Istri ter mejne prehode s Hrvaško. S ponedeljkom se namreč počitnice začnejo tudi v Italiji.

Promet se bo glede na dinamiko začetka počitnic v nemških deželah, na Nizozemskem in v Avstriji postopno povečeval tudi za vikende, so zapisali na spletni strani.

gneča na ljubljanski obvoznici | Avtor: Saša Despot Saša Despot

V letošnjem letu se je promet vrnil in tudi že presegel promet iz leta 2019, ugotavljajo. Povečalo se je tako število domačih voznikov kot tudi turistov, največji porast pa beležijo pri tovornih vozilih. Zaradi povečanega števila tujih voznikov se promet zgosti na gorenjski in primorski avtocesti.

Tujci se vozijo proti obali in Hrvaški tudi ob nedeljah in ponedeljkih, ne samo ob petkih ali sobotah. Prav tako se vračajo ob katerikoli dnevih, tudi ob petkih. Že več zaporednih petkov prihaja do zastojev na primorski avtocesti iz smeri Kopra proti Ljubljani, opažajo.

Zaradi intervencij in gašenja požara so zaprte tudi nekatere ceste na Krasu, so še zapisali.

Komentarjev 3
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 09:10 29.julij 2022.

    Novinarji , raje se postavite za vrat nadzornikom in ugotovite koliko tujcev , brez vinjete bodo odkrili in jih ustavili še na naših cestah.

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 09:09 29.julij 2022.

    A Slovenci naj bomo doma da se bo falanga tujcev se hitreje prepeljala čez SLO brez vinjet. Novinarji ste res butli.

  • ec568744f0d537874fe9d825c81b6f688d633008 08:01 29.julij 2022.

    če greste v dalmacijo ,na sv.rok pojdite dol z avtoceste na gračac in na zadar ali split,vsi rinejo dol direktno po avtocesti ,pol pa ure in ure za ven čakaš ,toliko jih je,tu je pa lep obvoz