Slovenija
2067 ogledov

Na dražbi Fursa prodali le štiri ure, preostale bodo še znižali

ročna ura dražba
1/8
FURS
Od 13 prestižnih ročnih ur so na današnji dražbi prodali le štiri.

Finančna uprava je na današnji dražbi v Mariboru prodala le štiri prestižne ure, čeprav so jih javnosti ponudili dvanajst. Prestižne ure zasežene tujcu, ki jih je skušal tihotapiti skrite v svojem vozilu, bodo finančniki skušali prodati znova. Izklicna cena za neprodane ure v drugo pa naj bi bila nekoliko nižja.

Skupni izkupiček, ki bo romal v proračun, je tako na koncu znašal več kot 38.500 evrov.

Pred začetkom javne dražbe je moral ponudnik vplačati varščino ali predložiti ustrezen instrument zavarovanja plačila varščine, ki znaša 10 odstotkov izklicne cene vsake posamezne ročne ure. Najboljši ponudnik pa je lahko kupljene ure prevzel takoj po plačilu kupnine. Od dosežene prodajne cene je moral sicer plačati še carino (0,8 evra na kos) in 22-odstotni davek na dodano vrednost.

Oceno zaseženih ur je opravilo podjetje Malalan, ki potrjuje njihovo originalnost, brezhibno delovanje in ohranjenost. Ocena je na voljo na spletni strani finančne uprave.

Med neprodanimi tudi najdražaja in najcenejša ura
 
Najdražja ura na dražbi je bila znamke Daniel Roth. Gre za model Ellipsocurvex Perpetual Calendar. Ohišje je iz 18-karatnega belega zlata, tako kot tudi pregibno zapiralo. Ura je nova, ima sicer nekaj manjših prask, a je njena ocenjena vrednost 18.000 evrov.
 
Na najnižjo ceno je bila ocenjena ročna ura znamke Zenith, model Elite (fotografija 13). Gre za jekleno ročno uro, brez pasu in brez zapirala. Njena ocenjena vrednost je 1.500 evrov.

Obe uri sta ostali neprodani in ju bo finančna uprava še prodajala.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.