Slovenija
5788 ogledov

Tisti v 7. in 8. dohodkovnem razredu oddajte vlogo za otroški dodatek še letos

Šolska malica Trevor Smith / Alamy / Profimedia
Državni zbor je ponovno uvedel otroške dodatke v 7. in 8. dohodkovnem razredu, ki jih je leta 2012 ukinil zloglasni Zakon za uravnoteženje javnih financ (ZJUF). A da boste do njih tudi upravičeni, ne pozabite oddati vloge še letos!
Od 1. januarja 2018 dalje pravico do otroškega dodatka tako lahko uveljavljajo tudi družine, v katerih je mesečni dohodek na družinskega člana znašal 1.019 neto evrov. A da bodo otroški dodatek družine tudi prejele že januarja oziroma bodo do njega upravičene, morajo vlogo za otroški dodatek vložiti do konca decembra!

Odprava varčevalnih ukrepov vrača otroški dodatek družinam v 7. in 8. dohodkovnem razredu. Višina otroškega dodatka pa se določa glede na uvrstitev družine v dohodkovni razred, ki je določen v odstotku od povprečne mesečne plače vseh zaposlenih v Sloveniji za koledarsko leto pred vložitvijo zahteve. Več o dohodkovnih razredih in otroških dodatkih pa si lahko preberete tukaj.

Otroške dodatke bo po ocenah ministrstva za delo predvidoma prejelo dodatnih 45.000 otrok.


Kako je mogoče vložiti vlogo?

  • Vlogo za uveljavitev otroškega dodatka lahko in pomoči ob rojstvu otroka lahko najdete na tej povezavi. Pri čemer lahko obrazec oddate osebno na Centru za socialno delo, na območju katerega imate stalno prebivališče, ali pa ga pošljite Centru za socialno delo, na območju katerega imate stalno prebivališče.
  • Vlogo pa je mogoče izpolniti tudi na portalu e-uprava, a boste za to potrebovali digitalno potrdilo. 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.