Slovenija
35 ogledov

Na meji posredovali reševalci

mejni prehod Obrežje Saša Despot
Po zadnjih podatkih policije na meji ni daljših čakalnih dob.

"Po kratkotrajnem zatišju včeraj popoldne se je zvečer promet na avtocesti Ljubljana – Obrežje v smeri proti Hrvaški ponovno začel povečevati," pojasnjuje Robert Perc iz PU Novo mesto.

PREBERITE ŠE: 

Zakaj je lahko dve uri čakanja enako štiri

Zjutraj čakali pet ur, sredi dneva so se razmere umirile

"Ne delite lažne fotografije!"

Na mejnem prehodu Obrežje so osebna vozila med 18 in 23 uro izstopala v sedmih kolonah (čakalna doba do ene ure in pol), avtobusi pa v dveh (čakalna doba okoli ene ure). Na mejnem prehodu Metlika je bilo za prestop meje čakati okoli 45 minut (vozila so izstopala v treh kolonah). 

Za prehod le nekaj minut

"Čez noč je promet upadel, tako da danes zjutraj na mejnih prehodih z republiko Hrvaško na vseh mejnih prehodih v policijski upravi Novo mesto promet poteka brez posebnosti in brez zastojev," razlaga Perc. "Na mejno kontrolo je potrebno čakati le običajnih nekaj minut, prometa je bistveno manj kot pretekle dni, kar je v skladu s trendom prometnih tokov ob praznikih."

V lanskem letu je bilo največ prometa na mejnih prehodih z republiko Hrvaško v petek pred veliko nočjo, letos pa so bile zgostitve že v vikendu pred veliko nočjo in v sredo.

Policisti izrekli pet glob

Policisti so včeraj izrekli pet glob voznikom na avtocesti, ki so v kolonah pred mejnim prehodom Obrežje prehitevali oziroma želeli skrajšati čakalno dobo z vožnjo po odstavnem pasu, še bistveno več pa jih opozorili in jih preusmerili nazaj na vozni pas. "Tudi sicer so prometni policisti največ pozornosti, namenili ravno zagotavljanju prostega odstavnega pasu, da je bilo glede na razmere in kilometrske kolone mogoče zagotavljati prehodnost za intervencijska vozila," razlaga Perc. 

"Včeraj zjutraj so policisti pospremili interventni prevoz reševalnega vozila z bolnico z UKC Ljubljana proti meji s Hrvaško (za vožnjo si sicer izrabili vzporedne ceste), nekaj po 13. uri pa so na Obrežju zaradi slabosti potnika, ki je čakal na mejno kontrolo, posredovali brežiški reševalci."

Na avtobusu mu je postalo slabo

Po obvestilu, da je potniku na avtobusu, postalo slabo, so na kraj prihiteli mejni policisti z avtomatskim defribilatorjem in nezavestnega potnika odnesli iz avtobusa. "Izkazalo se je, da ne gre za srčni zastoj, medicinska sestra, ki je bila med potniki na avtobusu in policisti so potnika oskrbeli do prihoda reševalcev," razlaga Perc. "Prometni policisti z motornimi kolesi so poskrbeli za prosto in hitro pot reševalnega vozila na Obrežje in nato z bolnikom v bolnišnico Brežice."

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.