Slovenija
1206 ogledov

Na mejnem prehodu Vrtojba v sredo tujci že obračali avtomobile

meja Anja Ščuka
Medicinsko osebje in civilna zaščita ob pomoči policistov na šestih mejnih prehodih preverjajo zdravstveno stanje potnikov ob vstopu v Slovenijo. V sedmih primerih je bil vstop zavrnjen.

Od srede zvečer veljata dve novi uredbi za preprečevanje širjenja koronavirusa. Na šestih nadzornih mejnih točkah policisti, civilna zaščita in zdravstveno osebje preverjajo tuje državljane ob vstopu v Slovenijo. 

Vstop se zavrne tujcu, če ne predloži laboratorijskega dokazila o testiranju na koronavirus, ki mora biti mlajši od treh dni. Tistim, ki dokazila nimajo, se vstop dovoli zgolj pod pogojem, da nimajo povišane telesne temperature (37,3 stopinje Celzija) in ne kažejo znakov okužbe zgornjih dihal.

meja | Avtor: Anja Ščuka Anja Ščuka

meja Potrjenih 34 primerov Slovenija Šarec: "Naročil sem, da zapremo mejo z Italijo, kot je to storila Avstrija"

Izkušnja bralca

Upravljavci cest so že zagotovili ustrezno signalizacijo kontrolnih točk in zaporo vseh drugih cestnih povezav z Italijo. Prav tako se ne izvaja vlakovni promet med državama. Bralec, slovenski državljan, ki dela v Italiji, je za zurnal24.si povedal, da je prehod meje nazaj v Slovenijo včeraj potekal tekoče. "Na meji ni bilo gneče. Policisti so osebna vozila usmerjali na desni pas, kjer so nas ustavili in pregledali dokumente," je pojasnil.

SAG nagrade Tom Hanks Rita Wilson Koronavirus Magazin Koronavirus: Tom Hanks in žena zbolela, sin razkriva, kakšno je njuno stanje

Ali bo danes šel na delo v Italijo, še ne ve. V Italiji so namreč včeraj sprejeli ostre ukrepe, ki predvidevajo tudi zaprtja določenih proizvodnih obratov.

Koronavirus Šport Prekinitev lige NBA, koronavirus med igralci

Kot je povedal minister za zdravje Aleš Šabeder navedeni ukrepi ne veljajo za državljane Slovenije in osebe s stalnim ali začasnim prebivališčem in tudi tovorni promet.

meja | Avtor: Anja Ščuka Anja Ščuka

Učilnica Zdravje Šarec: V ponedeljek se zapirajo vse šole in vrtci

Sedem se jih je obrnilo

Na mejnem prehodu Vrtojba je bila ponoči tudi ekipa Vala202. Poročali so, da je noč potekala mirno, prostovoljci Rdečega križa in bolničarji so potnikom merili telesno temperaturo. Zastojev ni bilo, večina tujcev, ki je prečkala mejo pa so bili Romuni.
Sekretarka pri Rdečem križu Neli Skočaj je za Val202 dejala, da so v sredo zvečer bolničarji opazili sedem potnikov oziroma avtomobilov, ki so se morali na mejnem prehodu obrniti, saj so kazali znake potencialne okužbe. Ponoči novih primerov niso zabeležili, je pa bilo manj prometa kot običajno. Večinoma je šlo za potnike v tranzitu, še pora nacionalni radio. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.