Zdravje > Aktualno
32452 ogledov

Šarec: V ponedeljek se zapirajo vse šole in vrtci

Učilnica
Šarec: Naročil, da se pripravi vse potrebno za zaprtje vseh šol in vrtcev v ponedeljek.

Premier Marjan Šarec je na Twitterju sporočil, da je ministrstvoma za zdravje in izobraževanje naročil, naj pripravita vse potrebno, da se s ponedeljkom zaprejo vse vzgojno izobraževalne ustanove. Gre za ukrep, ki prinese za seboj marsikaj, a je nujen v tej situaciji, je zapisal. 

"Vsem staršem, ki si lahko že za jutri organizirajo varstvo, priporočamo, da svojih otrok ne pošiljajo v šole in vrtce," je prek twitterja sporočil bodoči predsednik vlade Janez Janša. Šolske oblasti poziva, da nemudoma začnejo  poziva šolske oblasti, da nemudoma začnejo/nadaljujejo s pripravami za izvedbo vsaj dela šolskega programa na daljavo. "Prosimo župane, da pomagajo pri organizaciji varstva prioritetno za zaposlene v kritični infrastrukturi: zdravstvo, energetika, varnost, oskrba, komunala," je dodal. "Podrobnejši nabor ukrepov za upočasnitev širjenja koronavirusa, ki jih bo nova vlada obravnavala in sprejemala (če kljub pozivom in urgentnosti ne bodo uvedeni že danes), bo predstavljen tekom današnjega dne," je še napovedal Janša.

Podajšanje šolskega leta?

Ali bodo čas, ko bodo šole zaprte, nadomeščali ob sobotah, bodo podaljšali šolsko leto ali bodo poskusili zagotoviti izvajanje pouka na daljavo, včeraj na novinarski konferenci po zaprtju šole v Kamniku državna sekretarka na ministrstvu za izobraževanje Martina Vuk še ni mogla povedati. 

Potrjena okužba v Šmarju pri Jelšah 

V Šmarju pri Jelšah so že danes za dva tedna zapirajo osnovno šolo in njene podružnice. Po informacijah, ki jih ima Večer, so na šoli potrdili še drugo okužbo s koronavirusom, zaradi česar bo šola in vse njene podružnice do nadaljnjega zaprta. Šolo obiskuje okoli tisoč otrok, trenutno so tam zaposleni, ki urejajo predvsem varstvo otrok v času, ko pouka ne bo.

"V skladu z navodilom NIJZ je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport danes že obvestilo ravnatelja osnovne šole Šmarje pri Jelšah, da se za 14 dni prekine učno-vzgojni proces na šoli," pa so sporočili z ministrstva. 

Prvi primer okužbe s koronavirusom na omenjeni šoli so potrdili včeraj okoli 18. ure, ko so sporočili, da je okužena učiteljica šole. Okužila se je nedavno v tujini, neuradno na smučanju v severni Italiji.

Šmarski župan Matija Čakš je ob tem dodal, da so do preklica že zaprli tamkajšnjo knjižnico, ker predstavlja mesto vseh družabnih dogodkov v občini. 

Zaradi potrjenega primera okužbe z novim koronavirusom pri eni od učiteljic so včeraj za 14 dni zaprli OŠ Frana Albrehta v Kamniku. Minister Aleš Šabeder je sinoči dejal, da je zaprtje vseh osnovni šol po Sloveniji samo še vprašanje časa.  

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 14
  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 17:48 12.marec 2020.

    Zdenka Čebašek Travnik,naj gre lepo v penzijo, in sicer,da ne pride zaradi njene pojave v ZZS še do večjega sranja v zvezi s korona virusom. Razumemo,da je Hipokratova prisega,da se žrtvuje za ljudi,da je strokovna,skratka vse naj... Ampak naj spoka,nobeden ...prikaži večn ji ne bo očital,da si je dvignila plačo,da je lahko delo,da bi se doma dolgočasila... .Čas bi bil,da se poslovi,v kolikor ima vsaj malo srčne kulture in prepusti delo normalnemu,sposobnemu in neobremenjenemu človeku.... .

  • kvasetotidogajamona 09:25 12.marec 2020.

    če bi pofukan šarec in janša in tej politiki upoštevali moje mnenje ki sem ga napisal kak mesec nazaj, da naj zaprejo vse meje za vhod in izhod v/iz slovenije tudi slovencem ki so na počitnicah v tujini, dan danes ...prikaži več nebi rabili takega ukrepa! jebem ti mater nesposobno vlado, dajte mene na čelo vlade pizda vam materna!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 09:21 12.marec 2020.

    Saj,če pogledamo številke sploh ni tako hudo,sicer bojo še rastle,itak se je vedelo,da pride.Tako,da iskati krivca ni smiselno.In v procentih gledano je Slovenija kar vredu.