Slovenija
20 ogledov

Na novo bo zaposlila 25 ljudi

Vesna Györkös Žnidar Anže Petkovšek
Zaradi prihoda beguncev bodo na notranjem ministrstvu na novo zaposlili 25 ljudi.

Vlada je na današnji dopisni seji podala soglasje k 25 zaposlitvam na ministrstvu za notranje zadeve, ki je ocenilo, da potrebujejo nove moči zaradi predvidenega povečanega prihoda prosilcev za mednarodno zaščito.

Ministrstvo za notranje zadeve, ki ga vodi Vesna Györkös Žnidar, je za nemoteno delovanje in izvajanje t. i. kontingentnega načrta, ki predvideva ravnanje in namestitve beguncev, predlagalo pet zaposlitev za nedoločen čas in devet zaposlitev za določen čas v sektorju za nastanitev, oskrbo in integracijo ter enajst zaposlitev za določen čas v uradu za logistiko.

Kot so pojasnili v sporočilu za javnost, jih je ministrstvo predlagalo za zagotovitev nastanitve in oskrbe v primeru povečanja števila prosilcev za mednarodno zaščito.

Kaj bodo delali?

Navedli so še, da sektor za nastanitev, oskrbo in integracijo skrbi za sprejem tujcev, ki izrazijo namen podati prošnjo za mednarodno zaščito, informira tujce o poteku postopka, pravicah in obveznostih, organizira nastanitev in oskrbo prosilcev za mednarodno zaščito v azilnem domu, nudi psihosocialno oskrbo, vodi in izvaja postopke po konceptu varne tretje države, izdaja osebne izkaznice in druge dokumente prosilcem, izdaja dovoljenja za prebivanje in potne liste osebam s priznano mednarodno zaščito ter opravlja logistične in druge naloge, povezane z oskrbo prosilcev.

Urad za logistiko pa skrbi za redno vzdrževanje nastanitvenih objektov, čiščenje prostorov, pranje in vzdrževanje perila, pripravo prostorov za sprejem in nastanitev ter zagotavlja nabavo živil ter ostalih sredstev, potrebnih za zagotavljanje prehrane.

Komentarjev 17
  • dragec 08:04 20.september 2015.

    dva sendviča, litra vode in dela prosti dnevi, nič nadur

  • s.i.k. 16:55 19.september 2015.

    . ah no. eni, ki (še) nimajo plastičnih fikusov plačujejo druge, da jim hodijo prilivat vodo ( fikusom mislim...

  • s.i.k. 16:41 19.september 2015.

    .5 za nedoločen čas in 9 za določen čas ter 11 za določen čas.../ kako pa..a žlahta , al veze, a zavod , al pribežniki..; 5 jih bo uhuhusrečnih