Slovenija
18 ogledov

Na planincah vse štima

Dejan Židan Anže Petkovšek
Oglaševalsko razsodišče. Danone z oglasom za jogurte na planincah ni zavajal slovenskih potrošnikov.

Danone z oglasi za jogurte na planincah ni zavajal, je odločilo oglaševalsko razsodišče. Razsojalo je, ali je francoska multinacionalka z oglasom slovenske potrošnike zavajala, da gre za izdelke iz slovenskega mleka.

Nekdanji minister za kmetijstvo, zdaj poslanec SD Dejan Židan, ki je Danone prijavil, še vedno meni, da je šlo za zavajanje. "Produkte sem pokazal naključnim mimoidočim in vsi so pod vplivom reklamne akcije rekli, da so jogurti slovenski proizvod. Moje laično mnenje je, da je zavajanje, če si na podlagi reklame za tuj proizvod ustvariš mnenje, da je izdelek slovenski," je dejal Židan.

Nika Kremić iz Danoneja Slovenija je povedala, da so takšno odločitev pričakovali, saj nikjer niso navajali, da gre za slovenski proizvod, ampak le za alpski izvor surovine. Dodala je, da bodo skladno z marketinško strategijo oglas v prihodnje še vrteli na televiziji.

Do jutri je še možna pritožba na prvostopenjsko odločitev, a Židan se pritožiti ne namerava, saj je javnost opozoril, minister za kmetijstvo pa mu je zagotovil, da bodo zaostrili zakonodajo na tem področju.

Komentarjev 3
  • zdrej 11:40 10.maj 2012.

    Tudi mene je zavedlo, pa sem mislil, vsaj nekdo z dobro kampanjo. No vsaj oglaševalsko sodišče je dokazalo, da je nesposobno realno razsoditi!!

  • Dixon 10:51 09.maj 2012.

    Tudi zame je to zavajane in tukaj se nimamo kaj pogovarjati. Tujci nam prodajajo meglo in zavajajo z oglasi, velika večina folka pa naseda. Pa vsaj še izvirni bi bili lahko. Če se že pogovarjamo o kakovosti in o spoštovanju ...prikaži več slovenskih izdelkov, potem se lahko spomnimo oglaševanja trgovin Tuš, kjer so na pošten in pravi način oglaševali nekaj kar zares imajo. Ti razni Danoneti n podobni pa ne znajo drugega kot zavajat, logično, saj imajo kapital...

  • erikkk 09:18 09.maj 2012.

    Tud zame je to zavajanje brez primere, in prav tako še za marsikoga... Židanu dam 100% prav ...Ti ki so razsodili da to ni zavajanje, me pravzaprav čudijo ... No ja... Se ne bom ...prikaži več nič čudil če bo nekoč še cela država naprodaj , in to le za nekaj tisočakov.