Slovenija
23523 ogledov

Na pomoč tudi kanader, gasilci iz vse Slovenije drvijo na Kras

Kanader v akciji Hrvoje Jelavić/Pixsell
Zahtevne razmere otežujejo gašenje velikega požara.

Požar na Goriškem Krasu hude težave povzroča tudi danes.

Na celotnem območju so aktivirane vse sile za zaščito in reševanje. Gasilci iz vse Sloveniji prihajajo na pomoč, požar pa bodo, kot je za Svet na Kanalu A napovedal Ervin Čurlič iz CZ Severna Primorska, pomagali gasiti tudi s hrvaškim gasilskim letalom Canadair. 

Razmere so zelo zahtevne, delo pa dodatno otežuje slaba vidljivost zaradi dima, so sporočili s slovenske policije.

Evakuirali so 20 prebivalcev vasi Sela na Krasu, Hudi Log, Korita na Krasu in Nova vas. Ogenj se je razširil tudi proti Mirnu. Iz dela naselja je stekla evakuacija prebivalcev. Alarm se je oglasil tudi v Šempetru pri Gorici.

Požar, snemano iz Mirna video Slovenija Grozljivo: Ogenj se širi, ljudje bežijo

V Kostanjevico na Krasu, kjer sta si ogledala razmere ob hudem požaru, sta popoldne prišla tudi premier Robert Golob in evropski komisar za krizno upravljanje Janez Lenarčič.

Čeprav je bila sprva posredovana informacija o tem, da je ogenj zajel tudi posamezne hiše na slovenski strani meje, trenutno dokončne in uradne potrditve o tem še ni, so sporočili iz regijskega štaba Civilne zaščite za severno Primorsko.

So se pa plameni razbesneli nad Mirenskim gradom. Iz dela Mirna je stekla evakuacija prebivalcev. Alarm se je oglasil tudi v Šempetru pri Gorici.

Dim in pepel sta prekrila tudi sosednje kraje. 

Dim v Novi Gorici Slovenija "Bolnice se sploh ne vidi več, vse je v dimu"

Več sledi ...

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 15
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 19:48 20.julij 2022.

    Kaj bi mi brez gasilcev, ki v večini delajo prostovoljno?! Trenutno jih imamo v državi še iz drugih 22ih držav, pa valda bodo tudi oni priskočili na pomoč. Da pa nimamo letala za gašenje, imamo pa denar za Toniove igračke, ...prikaži veče, je nacionalna sramota.

  • eminenca 19:44 20.julij 2022.

    ja takle al še bolši avionček bi prišel prav ... ampak neeeee ... ker ga nato ne rabi, ga tudi mi ne .... čeprav smo v nato, nas rusi stresejo v enem tednu, če bi seveda imeli interes ... ampak ...prikaži večk hočem rečt nato tolk stane, le kaj bi nam pomagal ... mi smo navaden keks za tako armijo ... sirote nimamo pa niti aviona za gašenje ... sirote jerice ... kaj sploh mamo ? alpina "vodotesne čevlje" ... abruh, abruh ... ne sej novi so lepi, do prvega kafiča, si frajer

  • Avatar luckyss
    luckyss 19:08 20.julij 2022.

    Evo ga...Canadair CL-415 zajema vodo.. https://www.flightradar24.com/45.68,13.66/9