Slovenija
63 ogledov

Na potezi je uprava

Po mnenju Jožeta Bajuka je v tem trenutku za sanacijo Novolesa najprimernejša pr Žurnal24 main
Novoles. Dokapitalizacija ni bila izglasovana. Na vrsti je prisilna poravnava.

Straža. Delničarji na včerajšnji skupščini družbe Novoles niso podprli predloga uprave, da bi podjetje dokapitalizirali. Tako je zdaj na vrsti uprava, ki naj bi predlagala uvedbo postopka prisilne poravnave za Novoles.

Prisilna poravnava
Glasovanje je potekalo tajno, že pred skupščino pa se je vedelo, da dokapitalizacija ne bo uspela, je povedal straški župan Alojz Knafelj, sicer nekdanji dolgoletni zaposleni v tem lesnem podjetju. “Pripraviti bo treba nov scenarij, ki pa je lahko za zaposlene malo slabši,” je razložil in dodal, da se o možnih rešitvah na skupščini niso pogovarjali.

6 milijonov evrov je uprava Novolesa predlagala za dokapitalizacijo.

V državni družbi PDP, Posebni družbi za podjetniško svetovanje, ki ima v lasti skoraj četrtino Novolesa, so dokapitalizacijo sicer podprli, a prisilne poravnave ne izključujejo. “PDP je v drugi polovici lanskega leta imela vse trdnejše stališče, da je prisilna poravnava pravi postopek za prestrukturiranje v Novolesu,” je pojasnil Jože Bajuk, vodja pravne službe v PDP. Od nadzornega sveta družbe, ki naj bi se sestal še ta teden in izbral novega predsednika uprave, pričakujejo najprej imenovanje poslovodstva, nato pa usmeritev vseh dejavnosti v uspeh prisilne poravnave.

O tem, ali se bo uprava odločila za prisilno poravnavo, smo želeli vprašati predsednika uprave v odstopu Roka Barbiča, a je telefon zvonil v prazno.

Stavko prekinili
V hčerinskem podjetju Pohištvo Brežice so včeraj zjutraj nadaljevali v petek začeto stavko, ker v dogovorjenem roku niso dobili še zadnjega obroka decembrske plače. Stavko so prekinili, ko so sredi dneva dobili preostanek plače.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.