Slovenija
22 ogledov

Na potrebo od 1. avgusta zastonj

''Sanitarije so temelj javnega zdravja.'' Žurnal24 main
Še dober teden in uporabnikom ne bo več treba plačevati uporabnine v javnih sanitarijah Mestne občine Ljubljana, kot je veljalo do zdaj. S 1. avgustom na potrebo torej zastonj, pristojni pa med drugim pričakujejo tudi manj uriniranja po ljubljanskih ulicah.

Vzdrževanje čistoče v sanitarijah so doslej opravljali zaposleni, ki so hkrati pobirali uporabnino sanitarije. S 1. avgustom za obisk sanitarij ne bo več treba plačati, zato se bo spremenil tudi način njihovega vzdrževanja, so sporočili iz Snage.

"Sanitarije se bodo čistile in kontrolirale periodično vsako uro. Zaposleni bodo krožili med lokacijami sanitarij in izvajali čiščenje, vzdrževanje, oskrbo z materialom, kontrolo prostorov in delovanje naprav," so še pojasnili v javnem podjetju.

Manj uriniranja po mestu

V Snagi še pravijo, da z uvedbo spremembe pričakujejo večje zadovoljstvo uporabnikov, manjše stroške obratovanja in tudi manjšo onesnaženost mestnih površin z urinom.

Na stranišče pod videonadzorom

V prostorih javnih sanitarij bo tudi ustrezen videonadzor, s pomočjo katerega bodo kontrolirali tudi kakovost čiščenja in vzdrževanja, hkrati pa bo za nadzor skrbel še delovodja.

Komentarjev 1
  • nergač 14:15 25.julij 2011.

    namesto za neprivezovanje z varnostnim pasom, bi morale biti visoke kazni za uriniranje v javnosti, kar je ponekod še običaj (razne tekme, veselice...)