Slovenija
1483 ogledov

Na slovenski Obali brez navala, Španci množično na plano

Obala Igor Vlah Utrinek iz obale po sprostitvi ukrepov in po odprtju občinskih meja.
Slovenci tako včeraj kot danes nismo množično drli proti morju, medtem ko so Španci pro sprostitvi ukrepov dobesedno preplavili sprehajalne poti.

Prvi in drugi praznični dan od sprostitve omejitve gibanja zaradi zajezitve širjenja epidemije covida-19 ni bilo večjega navala na morje, pred katerim so nekateri svarili, kar smo poročali že včeraj.

Obala | Avtor: Igor Vlah Utrinek iz obale po sprostitvi ukrepov in po odprtju občinskih meja. Igor Vlah

Tako v Piranu kot v Kopru je bilo sicer nekaj več ljudi kot običajno, vendar so se praktično vsi držali navodil glede upoštevanja medosebne razdalje, tudi redarske službe niso zaznale večjih kršitev.

Obala | Avtor: Igor Vlah Utrinek iz obale po sprostitvi ukrepov in po odprtju občinskih meja. Igor Vlah

Številni Španci na prosto

Medtem so v Španiji danes nekoliko omilili pravila karantene, namenjene zajezitvi novega koronavirusa. Številni Španci so se tako po 48 dneh karantene lahko znova odpravili od doma na sprehod ali rekreacijo. Pred tem so lahko dom zapustili, samo če so morali v službo, po nakupih, k zdravniku ali peljati psa na kratek sprehod, je poročala STA.

Španija po rahljanju ukrepov | Avtor: Profimedia Profimedia

Kraji z več kot 5000 prebivalci so določili urnik, kdaj lahko katera skupina prebivalcev zapusti dom. Starejši od 70 let in tisti, ki potrebujejo pomoč nekoga drugega, gredo lahko ven med 10. in 12. uro ter med 19. in 20. uro. Med 6. in 10. uro ter med 20. in 23. uro gredo lahko od doma starejši od 14 let. Skupaj gresta lahko največ dva člana istega gospodinjstva do enega kilometra od doma.

V Španiji so karanteno z namenom zajezitve novega koronavirusa razglasili 14. marca, zdaj pa jo postopoma rahljajo. Sproščanje bo potekalo do konca junija.

Španija po rahljanju ukrepov | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@zurnal4.si

Komentarjev 3
  • Marcelko 08:08 03.maj 2020.

    Kar šivajte maske, jih bomo še krepko rabili. Korona bumbarjev je vedno več.

  • Avatar Wissabela
    Wissabela 02:00 03.maj 2020.

    Si želiš najti žensko za eno noč? Pojdi –– B­r­ed­h­ot­.­C­om