Slovenija
4583 ogledov

Na to bo moral danes odgovoriti Golob

Robert Golob na novinarski konferenci gov.si
S poslanskimi vprašanji premierju Robertu Golobu in njegovi ministrski ekipi bo DZ opoldne začel redno plenarno zasedanje.

Vprašanja predsedniku vlade se bodo tokrat nanašala na ukrepanje vlade ob zdravniški stavki, potek sanacije po avgustovskih poplavah ter prioritete pri nadgradnji in prenovi infrastrukture.

V luči stavke Sindikata zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije Fides, ki teče že osmi teden, pogajanjih brez bistvenega napredka in uveljavitvi umika soglasij zdravnikov za nadurno delo premierja Goloba pričakovano čakata dve poslanski vprašanji na to temo.

Predsednica odbora DZ za zdravstvo in poslanka Svobode Tamara Kozlovič bo predsednika svoje matične stranke vprašala, katere ukrepe vlada še lahko sprejme, da bodo pacientom zagotovljene potrebne storitve, in kaj bo vlada storila za končanje zdravniške stavke.

Slednje zanima tudi poslanko NSi Vido Čadonič Špelič, ki bo ob tem premierja Goloba vprašala še, kdaj bo vlada javnosti predstavila obrise zdravstvene reforme in novo časovnico za njeno izvedbo.

V NSi pa bodo predsedniku vlade zastavili tudi vprašanje o poteku sanacije po lanski avgustovski ujmi. Poslanca Aleksandra Reberška tako med drugim zanima, kako poteka intervencijska sanacija vodotokov, cest in mostov ter kdaj se bo začela nadomestna gradnja poškodovanih in porušenih objektov.

Poslanec SDS Zvonko Černač pa bo premierju zastavil vprašanje o prioritetah pri nadgradnji in prenovi prometne in ostale infrastrukture ter o zagotavljanju sredstev zanjo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 15
 • Plavi-mil 11:22 04.marec 2024.

  PODPISALI SO, sporazum je bil objavljen v UL, kaj bi vi sploh še radi? naj se držijo podpisanega, tukaj je pa vešemu ptiču spodrsnilo na celi črti, nekaj je OBLJUBLJATI, drugo je PODPISATI, ja podpiram zdravnike. Saj zdravniki sploh ne ...prikaži več stavkajo, delajo 40 + 8 ur, ostalo so pa doma in preživljajo svoj prosti čas, tako kot vsi ostali,lahko si jaj.. praskajo, lahko belijo stanovanje, itd., itd., marsikateri ali velika večina od vas ne dela VEČ kot 40 ur na teden, zakaj bi oni morali delati VEČ?

 • Avatar Iuckyss
  Iuckyss 10:02 04.marec 2024.

  Kdor podpira Fides je pač kreten ali SDSsovec ali najbolj verjetno oboje...

 • PiaGaziEnderjaAnal 09:15 04.marec 2024.

  Ko je prišel vrli topli, vroči in najbolj zaželjeni Robertini iz Pariza, je takoj pohitel v UKC, kaj mislite da je bila res vzrok kila????? Ali mogoce raztrgano dupe. Takrat so še bili prijatelji...