Slovenija
58 ogledov

Na umetni travi do novih uspehov

V NK Krško so ponosni na novo igrišče, ki ga bodo s predstavitvijo nogometne šol Žurnal24 main
Nogomet. V Krškem so uredili igrišče z umetno travo, slavnostno odprtje prihodnji torek.

“V dveh letih smo projekt izpeljali do konca in upravičili zaupanje partnerjev – Nogometne zveze Slovenije, Fundacije za šport in ministrstva za šolstvo in šport. Od vsega začetka pa smo imeli tudi podporo Občine Krško, ki je zagotovila tretjino denarja,” pravi Marko Šonc, vodja projekta gradnje igrišča z umetno travo.

“Projekt je vreden 500 tisoč evrov, igrišče pa bo pomembno prispevalo k dvigu kakovosti nogometa, ki se v Krškem igra že od leta 1922, na umetni travi pa šele od letos. Na novem igrišču treningi vseh selekcij že potekajo, prirejali pa bomo lahko tudi tekmovanja, saj igrišču za zdaj manjka le tribuna,” pa pravi predsednik Nogometnega kluba (NK) Krško Jože Slivšek.

Igrišče v obsegu 7.560 kvadratnih metrov je zgrajeno po zadnjih standardih in z najnovejšo generacijo umetne trave proizvajalca Fieldturf Tarkett, ki ima največ opremljenih igrišč z umetno travo na svetu. Enako podlago imajo tudi na stadionu v Rusiji, kjer je slovenska reprezentanca odigrala dodatno tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.