Slovenija
7713 ogledov

Nad plamene z vodnim topom, na Krasu Golob in evropski komisar

Požar nad gradom CZ Severna Primorska
S požarom se bori že več kot tisoč gasilcev.

Na CZ Severna Primorska so vse prebivalce iz občin Miren Kostanjevica, Renče Vogrsko in tudi Šempeter Vrtojba pozvali, naj spremljajo dogajanje v zvezi z obsežnim požarom, ob zvoku sirene zaprejo okna in se pripravijo na morebitno evakuacijo. 

"Panika ni potrebna, na cestah pa naj imajo prednost gasilska vozila," so dodali.

Spomnili so, da prav gasilci, ki jih je na terenu že več kot tisoč, lahko vsaj omilijo posledice uničujočih ognjenih zubljev. "Pomoč imajo tudi iz zraka in sicer 4 helikopterjev: 3 slovenske vojske in enega slovenske policije. Na Krasu pa pričakujejo tudi avstrijski helikopter. Na požarišče prihajajo vse razpoložljive cisterne za prevoz vode, tudi vodni top, saj je na Krasu tudi težava z vodovodnim omrežjem," so pojasnili. Sicer pa je veliko posameznikov in organizacij napovedalo pomoč. 

Tudi družba Holding slovenske elektrarne bo namenila donacijo večje količine pitne vode za vse intervencijske enote.

Požar še vedno divja, več o tem, kakšne so razmere na terenu, si lahko preberete v članku Grozljivo: Ogenj se širi, ljudje bežijo.

Prihajata Golob in Lenarčič

V Kostanjevico na Krasu, kjer si bosta ogledala razmere ob hudem požaru, sta prišla premier Robert Golob in evropski komisar za krizno upravljanje Janez Lenarčič

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • munja 19:03 20.julij 2022.

    Njegova prisotnost pa res ne bo nič pripomogla k pogasitvi požara, naj raje razmišlja o pomoči ljudem po požaru.

  • aleks1201 18:37 20.julij 2022.

    Ne se sekirati, vitamin D in sonce bo pomagalo tudi proti požaru, če pa ne bo, bo še Holob veselo zaplesal in si obrisal sneg z nosa.

  • Avatar luckyss
    luckyss 18:11 20.julij 2022.

    Prej ste jamrali, da ni nobenega od vlade tam za "moralno podporo", sedaj spet ne bo v redu, ker so tam...Tipično SDSsovsko....