Slovenija
47 ogledov

Naj vas slabo vreme ne zamori

Planinski muzej v Mojstrani
1/9
Slovenski planinski muzej
Čeprav bo konec tedna deževen, ni treba čepeti doma. Tokrat vam sicer ne bomo predlagali odhoda v naravo, smo pa izbrskali nekaj zanimivih dogodkov z vseh koncev Slovenije.

Poskusite domačo čokolado

Ljubitelji čokolade lahko obiščete Čokoladnico Olimje. Skupinam, ki se predhodno najavijo, predstavijo kratko zgodovino in opis čokolade in pralinejev. Brezplačno boste domačo čokolado lahko tudi degustirali.

Čokoladnica Olimje | Avtor: Čokoladnica Olimje Čokoladnica Olimje
Čokoladnica leži nasproti Minoritskega samostana Olimje. Če boste imeli čas in morda ne bo deževalo, se sprehodite po vasi. Leta 2009 so bile Olimlje namreč razglašene za najlepšo evropsko vas.

Ujemite stripovske junake

Ljubitelji stripov imate ta konec tedna še zadnjo priložnost za ogled razstave Stripovski junaki rešujejo Slovenijo, ki poteka v Umetnostni galeriji Maribor. Na njej je prikazanih več kot 170 originalnih del 170 avtorjev.

Razstava Stripovski junaki rešujejo Evropo | Avtor: Lucija Golčer/Epeka Lucija Golčer/Epeka
Gre za največjo tovrstno razstavo v Evropi, na njej pa boste dobili vpogled v zgodovino evropske stripovske produkcije s poudarkom na delih francosko-belgijskega in italijanskega miljeja ter na produkciji držav bivše Jugoslavije.

Potopite se v podmorski svet

Na deževen dan lahko obiščete tudi Akvarij Piran, kjer lahko raziskujete podmorski svet. Ljubitelji morskih živali si lahko ogledate zaščitene jastoge, velike rakovice in kirnje ter številne druge morske živali, med drugim spužve, školjke, glavonožce in iglokožce, ki živijo tudi v slovenskem morju.

Za akvarij skrbi Pomorski in tehniški izobraževalni center Portorož. Odprt je vsak dan v tednu od 9. do 22. ure.

Zabava v družbi živali in pravljičnih bitij

V slovenskem etnografskem muzeju bo v soboto ob 11. uri potekala delavnica Živali amazonskega deževnega gozda, ki jo organizirajo v okviru razstave Orinoco, Indijanci amazonskega deževnega gozda. Otroci bodo lahko spoznali življenje v deževnem gozdu in odkrili, katere živali prebivajo tam. Izdelali pa si bodo tudi svojega tukana, gibljivega ptiča.

V planinskem muzeju v Mojstrani pa bodo na svoj račun prišli ljubitelji pravljic. Od 9. do 12. ure bo potekala delavnica Triglavske pravljice. Otroke bodo obiskali pravljični junaki Bukovnik, Žilijeva Anca in gorski škrat. Z nožki bodo rezljali palice, v kotlu pa bodo skuhali tudi zeliščno juho. Delavnica je primerna za otroke, starejše od šestih let. Mlajši jo lahko obiščejo v spremstvu staršev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.