Slovenija
422 ogledov

Najboljši varilec je ...

Varilci Celjski sejem
Del Dneva varilne tehnike na Mednarodnem Industrijskem sejmu je bilo tudi 5. državno prvenstvo varilcev, ki se ga je udeležilo 21 tekmovalcev.

Pomerili so se v dveh postopkih varjenja. V varilnem postopku MAG, kjer je tekmovalo 10 varilcev, se je najbolje odrezal Hazim Hodžić iz Instituta za varilstvo Ljubljana. V varilnem postopku TIG, kjer se je pomerilo 11 varilcev, pa je prvo mesto osvojil Dževad Ikanović iz podjetja DBSS d.o.o.. Ob tej priložnosti so Društva za varilno tehniko Krško, Ljubljana, Maribor in Celjski sejem podelili še priznanje za življenjsko delo. Za strokovno delo in prizadevanje za razvoj varilske stroke v Sloveniji in njene prepoznavnosti v mednarodnem prostoru ga je prejel prof. dr. Inoslav Rak.

Državno tekmovanje varilcev so s pomočjo pokroviteljev organizirali Društvo za varilno tehniko Maribor, Sindikat SKEI Slovenije ter Celjski sejem. Predsednik komisije Sašo Belšak je rezultate varilcev povzel: »Vsi zvarni spoji so bili dokaj dobri, odločilna razlika se je pojavila pri teoriji. Ta vam definitivno manjka. In ko boste poleg mirne roke obvladali še teorijo, potem boste res pravi varilci. Naj vam bo udeležba na državnem tekmovanju varilcev spodbuda. Preberite kaj literature, ne boli če kaj prebereš, ni treba, da znate samo švasat

Prvo mesto v varilnem postopku MAG je torej osvojil Hazim Hodžić, na drugo mesto se je uvrstil Velibor Malibojević iz podjetja Palfinger d.o.o., na tretje pa Mario Bijelac iz podjetja Riko-Kor d.o.o.. V varilnem postopku TIG se je najbolje odrezal Dževad Ikanović. Na drugo mesto se je uvrstil Matej Kožuh iz podjetja Preis d.o.o., na tretje pa Armin Ljubović iz podjetja Rijomont Flenco d.o.o..

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.