Slovenija
73734 ogledov

Najnovejša napoved, ki nam ne bo všeč. Spet močan veter in toča

Nalivi Epa
Vremenoslovci na Arsu so popoldne izdali najnovejšo napoved.

Agencija za okolje RS je popoldne izdala najnovejšo napoved. Po mirnejšem petku bodo kraji v severozahodni Sloveniji jutri v zgodnjih jutranjih urah že deležni kakšne plohe. Sledil bo sončen dan, popoldne in zvečer pa bodo posamezne plohe in nevihte nastale v notranjosti države. Pogostejše bodo v Alpah. 

V nedeljo bo na vreme pri nas vplivala višinska dolina s hladnim zrakom. Ob njeni prisotnosti bo ozračje močno nestabilno. V noči na nedeljo se bodo padavine v krajih severno in zahodno od nas krepile in se postopno razširile tudi nad severozahodno Slovenijo. 

V nedeljo zjutraj ali dopoldne bodo nevihte od severozahoda zajele večji del države. Na Arsu opozarjajo, da pričakujejo tudi močnejše nevihte z nalivi, močnimi sunki vetra in tudi točo. Dopoldne lahko ob nevihtah ob morju zapiha tudi močan veter severnih smeri (tramontana). 

V nedeljo popoldne bodo padavine postopno slabele in se umikale iznad naših krajev. Kljub temu bodo še nastale posamezne plohe ali nevihte. 

Žal se tudi v prihodnjem tednu se vreme ne bo ustalilo. V ponedeljek bodo krajevne padavine predvsem v severni Sloveniji, ostale dni pa tudi drugod.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso
vročina električno omrežje Slovenija Kaj sploh je vročinski val? Odgovor vas bo presenetil. Vetrolom veter neurje podrta drevesa Po neurju Pod streho Zavarovalnica škodo prizna šele pri tej hitrosti vetra

dezurni@styria-media.si