Slovenija
6986 ogledov

Najnovejša prognoza: Tako se bo gibalo ob zdajšnjih ukrepih!

Policijska ura v Ljubljani Profimedia
Z ukrepi bi lahko bolnišnice razbremenili za nekaj sto postelj.

Inštitu Jožef Štefan v svoji dnevni Prognozi širjenja covid-19 v Sloveniji piše, da epidemija raste zaradi širjenja bolj kužne angleške različice virusa. 

testiranje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju Slovenija Novi podatki o okužbah: to nas lahko skrbi

"Hitro se polnijo predvsem enote intenzivne terapije predvidoma zaradi težjega poteka bolezni pri tej različici," pišejo pri IJS. Ocenjeno reprodukcijsko število je približno R=1,19, kar pomeni, da sto ljudi virus prenese na 119 novih. Tedensko povprečje dnevno potrjenih oseb je 1048. 

Maske na prostem Slovenija To se bo zgodilo 12. aprila

Z 11-dnevnim zaprtjem države, ki se je začelo včeraj, po besedah Leona Cizlja z Instituta Jožef Stefan ciljajo predvsem na razbremenitev bolnišnic s covidnimi bolniki. Po projekcijah bi jih lahko razbremenili za nekaj sto postelj. Ali bomo z ukrepi uspeli ali ne, pa bomo lahko videli šele po koncu 11-dnevnega zaprtja.

 | Avtor:

V drugem valu se je do zdaj okužila približno tretjina prebivalstva, trenutno je delež kužnih po oceni IJS približno en odstotek prebivalstva oz. približno vsak stoti prebivalec.

Z izvajanjem ukrepov smo reprodukcijsko število po oceni IJS uspeli znižati na R=1,19, zaradi zapore države med 1. in 11. aprilom bi se le to lahko znižalo za približno 25 odstotkov ter se zaradi sproščanja po semaforju spet dvignilo za deset odstotkov. 

 | Avtor:

Janez Poklukar v UKC Maribor Minister odgovarja Slovenija Bodo šole 12. aprila res odprte? Samotestiranje za dijake in učence

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 00:47 03.april 2021.

    Tole situacija je tako BOLANA, da bolj ne bi mogla biti. Vsi to vemo, pa razen, da pišemo neke komentarje, da se vsak po svoje znajdemo da preživimo, se nismo zmožni vzeti skupaj vsi enako misleči in se upreti vladi. ...prikaži več Ni čudno, da se nam Janez, Jelinčič,... rogajo!

  • eminenca 21:36 02.april 2021.

    bolnice so prazne, oz. nekaj majo bolniko, gneče ni, zd ne delajo, tam so dohtarji vsi lepo zaprti, nobene gneče, na telefon se javijo, če jim paše ... dohtarji dobro plačani, ponekod dobili povišice, pa dodatek za zahtevno delo , ...prikaži več čepra skoraj nič ne delajo ... ne vem kje so tukaj kakšni raziskovalni novinarji ... bašejo nas do konca in naprej , čisti nateg

  • Avatar crusader666
    crusader666 19:36 02.april 2021.

    Predno bodo slovenske ovce odšle na jadransko obalo v objem ustašotov, se bo precepljenost povečala na 80% in to je to, brez prisile, ker ustašoti zahtevajo potrdilo oz.cepilni list, kot za kužke!