Slovenija
24290 ogledov

Najprej ekstremno toplo, potem pa ...

Vremenska slika - Severe Weather Europe
Šlo bo tudi za 15 stopinj Celzija nad povprečje, potem pa sledi ogromen preobrat, svarijo vremenoslovci.

Vremenski servic Severe Weather Europe napoveduje da bodo južno in osrednjo Evropo pa tudi Balkan prihodnje dni obeležile "ekstremne temperature". Vzpelo se bo tudi do 20 stopinj Celzija, kar je za 15 stopinj več od povprečja za ta letni čas.

Takšno vreme bo vztrajalo do torka, nato pa sledi polarni preobrat, napoveduje omenjeni portal. Po torku bo Evropo dosegel hladni polarni val, ki bo najprej zajel osrednji del Evrope, nato pa se bo širil proti Balkanu.

Severe Weather Europe napoveduje velike količine snega v Alpah, snežne odeje pa ne izključuje niti v zahodnem Balkanu, Nemčiji, Franciji, na Češkem in Poljskem. Koliko časa naj bi vztrajalo polarno obdobje, vremenoslovci ne omenjajajo.

Mrzlo jutro Vreme Slovenija Srednjeročna napoved: To nas čaka do sredine februarja

Neurje.si: Meja sneženja v torek nizko

Podobno napoved podajajo tudi vremenoslovci našega portala Neurje.si, ki omenja, da bodo najvišje dnevne temperature do torka na našem območju med 8 in 13, na vzhodu Slovenije med 13 in 17 stopinj Celzija, lokalno kak dan tudi do okoli 18 stopinj.

V torek zvečer naj bi nas - po napovedih portala Neurje.si - zajele padavine, ki se bodo sprva pojavljale v zahodni Sloveniji se nato prehodno okrepile in razširile nad vso Slovenijo. Ohladilo se bo, zapihali bodo vetrovi severnih smeri, meja sneženja pa se bo posledično spuščala. V noči na sredo bodo padavine predvidoma že večinoma ponehale, najkasneje na jugovzhodu Slovenije. "Glede na trenutne izračune meteoroloških modelov omembe vredne snežne odeje po nižinah ni pričakovati. Več informacij bo znanih tekom vikenda," izpostavljajo.  

Od srede naprej vse kaže na to, da bi se nad zahodno Evropo okrepilo anticiklonsko območje in se nato razširilo nad srednjo Evropo. Posledično bi se nad našimi kraji temperature ponovno dvignile, prevladovalo pa bi stabilno, sončno vreme z občasno meglo po nižinah in kotlinah.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • itconsua 08:42 01.februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • tiaclaman 05:41 01.februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • starlami 02:41 01.februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks