Slovenija
15 ogledov

Najprej izvajalec del, potem proračun

Za izgradnjo nove šole in vrtca se nameravajo zadolžiti za skoraj dva milijona e Žurnal24 main
Začasno financiranje. Proračun nameravajo sprejeti, ko bo jasna vrednost izgradnje osnovne šole in vrtca.

Proračun za leto 2011 bo predvidoma sprejet februarja, je povedal mirnopeški župan Zvone Lah. Da jim ga še ni uspelo sprejeti, so delno krive jesenske lokalne volitve, predvsem pa projekt izgradnje nove osnovne šole in vrtca, od katerega je proračun v veliki meri odvisen.

“Razpis je bil objavljen pred prazniki in ponudbe pričakujemo do 10. februarja. Do takrat bomo poskušali opraviti prvo branje, potem pa bomo proračun glede na velikost investicije poskušali regulirati z amandmaji,”
je pojasnil. “Če bi proračun sprejeli prej, dogovorjene cene pa v proračunu ne bi imeli pokrite, bi bilo treba sprejeti še rebalans proračuna,” je izpostavil.

Zamude pri plačilu

Na zadnji seji je občinski svet sprejel začasno financiranje občine za prve tri letošnje mesece. Ker medtem nove naložbe še ne bodo stekle, Lah večjih težav ne pričakuje. “Smo pa dolžni plačati nekatere stvari še iz prejšnjega leta, česar zaradi začasnega financiranja ne bomo mogli. Ampak upam, da bo razumevanje za kak mesec zamude,” je dodal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.