Slovenija
31 ogledov

Najtoplejši dan bo petek

Vreme bo primerno za različne dejavnosti na prostem. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Za kresovanje bo lepo vreme. Na cestah se v petek in nedeljo obeta zgoščen promet.
Več o vremenu si lahko preberete na našem vremenskem portalu.

"V petek bo najtopleje na vzhodu Slovenije. Pričakujemo lahko tudi do 27 stopinj Celzija. Toplo pa bo seveda povsod, saj bodo temperature narasle nad 20 stopinj Celzija. V soboto bo za odtenek manj toplo, najtoplejši dan pa bo ta vikend zagotovo petek," je za zurnal24.si povedal dežurni prognostik z Agencije za okolje Brane Gregorčič. V nedeljo bo pretežno oblačno, predvsem v zahodni Sloveniji bo začelo deževati.

Maj bo aprilski
"Od nedelje naprej nas čaka bolj nestanovitno vreme z občasnim dežjem.
Začetek maja bo prinesel bolj aprilsko kot majsko vreme. Kljub temu ne bo hladno, pa vendarle bo tip vremena precej spremenljiv. Glede na to, da bodo prevladovali jugozahodni vetrovi, bodo padavine pogostejše v zahodni Sloveniji," pravi Gregoričič. In kam se splača ta konec tedna oditi? "Kamorkoli. Povsod bo lepo," še dodaja Gregorčič. V petek se bo večina udeležila številnih kresovanj po Sloveniji. Še vedno ne veste, kam bi se odpravili? Za vas smo pripravili nekaj predlogov.

Vremenske utrinke ali gnečo na cesti nam pošljite s pomočjo spodnjega obrazca ali na naslednje načine.

Gneče na cestah in mejnih prehodih
Manjšo zgostitev prometa na cestah pričakujemo pred prvomajskimi prazniki, in sicer v petek, 30. aprila. V nedeljo, 2. maja, bo promet povečan predvsem s Primorske in Gorenjske proti Ljubljani. Pričakovati je tudi zastoje na mejnih prehodih s Hrvaško pri vstopu v Slovenijo.

Najbolj obremenjene smeri bodo avtocesta med Ljubljano in Koprom, cesta od Karavank proti Ljubljani in od Ljubljane proti mejnim prehodom s Hrvaško ter cesta od Šentilja proti mejnemu prehodu Gruškovje. Zaradi povečanega prometa v teh prazničnih dneh previdnost ni odveč.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.