Slovenija
18 ogledov

Nakazila ni in ni

Tom Mokronog. Ker niso dobili dogovorjenih izplačil, delavci nadaljujejo stavko.
1 mesec z vmesnimi prekinitvami že stavkajo delavci mokronoškega podjetja Tom.

V mokronoškem podjetju Tom so delavci včeraj nadaljevali pred mesecem začeto stavko, ki so jo prejšnji teden sicer prekinili, da bi dokončali naročila. Na delovnem mestu bodo stavkali, dokler ne bodo vsem nakazali zasluženega denarja.

Stopili skupaj
Do 22. oktobra bi morali dobiti izplačilo plače za september in eno tretjino neizplačanega dela plače za julij, izplačane pa bi morale biti tudi vse odpravnine delavcem, ki so podjetje že zapustili, je pojasnila Majda Marolt iz območne organizacije Zveze svobodnih sindikatov Slovenije. “Delavci so stopili skupaj in so trdno odločeni, da se stavka, dokler ni izplačila plač oziroma zapadlih terjatev,” je dodala.

“Vzdušje ni nič kaj prijetno. Vsak je pričakoval, da bomo začeli delati, saj so nam bile v petek plače stoodstotno zagotovljene, ampak nakazila na naših računih ni,
” je povedala Andreja Žago, predsednica sindikata v omenjenem podjetju.

Ni plače, ni dela
Včerajšnjega zbora stavkajočih se je udeležil tudi Marjan Ferčec, sekretar Sindikata lesarstva Slovenije - Sinles. “Tukaj gre za tipično situacijo, ko ljudje brez plačila niso pripravljeni delati, kar je edino pravilno. Potrdili so, da zahtevajo denar za opravljeno delo, potem pa bodo nadaljevali tekoče delo,” je pojasnil. “Razmere, ki jih spremljamo povsod po Sloveniji, kažejo na to, da je konec tistih zgodb, da bodo ljudje po tri ali štiri mesece brez plač, na koncu pa gre podjetje v stečaj,” je dodal.

O tem, kdaj bodo delavci prejeli plače, smo želeli vprašati predsednika uprave Bruna Gričarja, a je bil za medije nedosegljiv.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.