Slovenija
2544 ogledov

Napad v Mariboru: To je bil povod za dejanje 15-letnika

Policijski trak. Nik Rovan
Zdravstveno stanje napadenega 17-letnika ostaja resno.

Mladoletnika, ki je v petek zvečer v Mariboru z ostrim predmetom hudo poškodoval vrstnika in zatem pobegnil, so policisti v nedeljo s kazensko ovadbo privedli pred preiskovalnega sodnika. Ta je zanj odredil pripor, so danes za STA potrdili na mariborskem okrožnem sodišču in Policijski upravi Maribor.

Ostrega predmeta še niso našli, mladoletnika sta se poznala

Vodja sektorja kriminalistične policije PU Maribor Beno Meglič je danes v izjavi za medije razkril več podrobnosti o poteku kriminalistične preiskave glede petkovega napada, v katerem je bil huje poškodovan mladoletnik.

V petek ob 22.24. uri zvečer so bili mariborski policisti obveščeni, da se je do varnostnika na prireditvenem prostoru zatekla okrvavljena oseba. Očividec dogodka, ki se je zgodil v parku znotraj objekta, je poklical dispečerski center in povedal, da je ena oseba zabodena.

Policisti so ob prvih nujnih izvedenih ukrepih ugotovili, da je osumljenec, ki je po dejanju pobegnil, na kraju oškodovanega poklical stran od skupine drugih oseb in ga poskusil oropati, s tem ko je zahteval mobilni telefon z naperjenim ostrim predmetom. Predmet v preiskavi še ni bil najden. Zatem ko se je oškodovanec fizično uprl, mu je 15-letnik prizadejal več vbodnih ran po različnih delih telesa. Trenutno je 17-letnik v življenjski nevarnosti, a se njegovo zdravstveno stanje izboljšuje, je pojasnil Meglič.

Osumljenec in oškodovani sta se prej poznala. Mladoletni osumljenec je bil v preteklosti že obravnavan, a Policija zaradi zaščite interesov mladoletnih oseb več informacij ne more podati.

Oglasil se je tudi oče poškodovanega

Po poročanju časnika Večer se je napad 15-letnega fanta na dve leti starejšega fanta zgodil v parku na območju Kulturnega centra (KC) Pekarna, iz javnega pisma očeta žrtve pa izhaja, da je dogodku botroval spor zaradi telefona. 

''Moj sin je v roki držal telefon, tvoj nož. Zahotel si je to 'frdamano' napravo in je sklenil, da jo bo vzel. Moj sin se je temu uprl in zdaj leži na intenzivni negi s preluknjano vranico in naj ne naštevam," je v pismu ozadje napada pojasnil oče 17-letnika.

dezurni@styria-media.si

Nož Slovenija Novo o brutalnem napadu 15-letnika: Oglasil se je oče zabodenega fanta
Komentarjev 3
  • duc1 16:35 03.oktober 2022.

    Mladoleten gor ali dol.Vedel je kaj dela in naj odgovarja kot odrasel.