Slovenija
40239 ogledov

Napoved končno vsebuje besede, da se bo meja sneženja spuščala

Sneg Profimedia
Prehod v novo leto ob vremenu, ki je številne razočaralo. V novem letu bo menda nekaj prave zime, tako vsaj nakazuje Arsova 5- do 10-dnevna napoved.

Na najdaljšo noč v leetu se bo pri nas dež od zahoda krepil in širil proti vzhodu. Še bo pihal jugozahodni veter, ob morju okrepljen jugo. Temperature bodo večinoma od 5 do 10, ob morju okoli 13 stopinj Celzija, napovedujejo vremenoslovci z Arsa. Za novoletno noč precej pretoplo.

Prvi dan noveega leta bo sprva oblačno s padavinami, zjutraj se bo meja sneženja v severnih krajih spustila do okoli 700 m nadmorske višine. Prehodno bo zapihal severni do severozahodni veter. Dopoldne bodo padavine ponehale, sredi dneva in popoldne se bo delno razjasnilo. Jutranje temperature bodo na severu od 0 do 4, drugod od 5 do 10, najvišje dnevne od 5 do 11, na Primorskem do 13 stopinj Celzija.

V torek bo zmerno do pretežno oblačno, v hribovitem svetu zahodne Slovenije bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Spet bo pihal jugozahodni veter. V noči na sredo in v sredo dopoldne bo oblačno z nekaj dežja, v sredo popoldne se bo delno zjasnilo.

Napoved od 4. do 9. januarja 2024

Naši kraji bodo še naprej pod vplivom zahodnih in jugozahodnih višinskih vetrov. Ciklonsko območje, ki bo ob koncu tedna nastalo nad zahodnim in severnim Sredozemljem bo vplivalo tudi na vreme pri nas, vremensko sliko pojasnjujejo na Arsu.

V četrtek kaže na suho vreme, v petek pa bo v zahodnih krajih začelo deževati. Od sobote do ponedeljka bo oblačno z občasnimi padavinami. Z dotokom hladnejšega zraka se bo meja sneženja spuščala, napovedujejo vremenoslovci na Arsu. V torek se bo delno razjasnilo, na Primorskem bo zapihala burja.

Vreme preglednica | Avtor:
2024 Magazin Leto 2024: Žal imamo slabo novico Oblaki Slovenija Slovenija Šaljivci na Arsu. Poglejte njihovo popotnico v novo leto

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Kmodri_ 10:07 01.januar 2024.

    Bo drugo leto!

  • 4krogci 21:10 31.december 2023.

    Al pa lepo uzivas za silvestrovo v dolomitih ob snezenju.

  • Ender3 18:04 31.december 2023.

    Za to pa ima POPtv prognostike in ne meteorologe.. Komercijala ne potrebuje znanosti zgolj vedeževanje..