Slovenija
24318 ogledov

Zaposleni v državni upravi: Če niste preboleli, se boste morali cepiti

Kirurške maske Profimedia
Ponovno zaprtje države zaradi epidemije se ne načrtuje, v načrtu so druga zaostrovanja.

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je na finančni konferenci v Portorožu napovedal nadaljnje korake glede pogojev za zaposlene v državni upravi. Od zaposlenih, ki so v stiku z ljudmi, se bo po njegovih besedah zahtevalo pogoja prebolevnosti ali cepljenja.

Počivalšek je v pogovoru ob sklepu prvega dneva finančne konference pojasnil, da ponovnega zaprtja države zaradi epidemije ne bo, saj imamo po eni strani dovolj cepiva, po drugi pa ni moč pričakovati, da bo država v finančni pomoči gospodarstvu tako darežljiva kot v prejšnjih epidemičnih valovih. "To se ne bo več zgodilo, ker imamo možnost, da z ukrepi na zdravstvenem področju to pandemijo zajezimo," je dodal.

Je pa Počivalšek zato napovedal, da bodo naredili nekaj korakov naprej, ki bi jih morali že prej. "Mislim na trd odnos do vprašanja preboleli - cepljeni," je dodal.

Ali preboleli ali pa cepljeni

Kot je navedel, bodo najprej v državni upravi pokazali, da je to možno, saj jim obstoječa zakonodaja na zdravstvenem področju in področju varstva pri delu "omogoča, da od nas, ki smo v stiku z ljudmi, zahtevamo, da to naredimo na dva načina: ali smo preboleli ali pa cepljeni. Ne govorim več o testiranju".

Od gospodarstva pa Počivalšek pričakuje, da bodo izkoristili obstoječo zakonodajo do te mere, da se bo to zgodilo tudi v smeri, kot je pri severnih in zahodnih sosedih. "Ne moremo biti talci zgodbe, ki se izkorišča tudi za obračunavanje na političnem področju," je še dodal minister.

testiranje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju Slovenija Delodajalci: Zaposleni naj krijejo stroške testiranja sami testiranje covid-19 koronavirus hitri testi Zdravje Spet velikanski skok okužb

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 65
  • bogdan76 13:10 10.september 2021.

    Levičariji so pozabili na naciste jevzrok prisotnost fašistov v parlamentu črnosrajčniki vodja Krdeš.

  • bi_ba 11:54 10.september 2021.

    Ko se bo pocepila vsa elita, vlade, parlamenti in ostale višje kaste (pa ne s placebom), takrat se bodo cepili brez problema tudi ostali. Ker se pa oni ne cepijo, pomeni, da stvari niso take kot nam jih prikazujejo in ...prikaži več da skrbi za zdravje očitno ni. Oni se lahko rokujejo, objemajo, druzijo na pol metra in so brez mask in nihce ne zboli. Kaj vam to pove? Da nas samo hebejo v glavo, zato ker lahko. Koliko let še? Menda vsaj do 2030 po agendi.

  • mph2 10:57 10.september 2021.

    V celoti podpiram, pa če se antivaxxerji mečete na trepalnice.