Slovenija
13065 ogledov

Napovedali prihod novih blagovnih znamk

Načrt za nakupovalni center v Šiški Robert Krumpak
Gradnja nakupovalnega središča v Šiški po načrtih, za najem prostorov velik interes.

Gradnja velikega nakupovalnega središča v Šiški poteka po načrtih, bolj jasna časovnica glede odprtja pa bo znana sredi prihodnjega leta, je povedal direktor Cityparka in vodja projekta Šiška pri družbi SES Toni Pugelj. Za zdaj tako ostaja pri predvidenem odprtju konec 2019, interes za najem prostorov pa je po Pugljevih besedah izjemen.

Na dovoljenje čakali več let

Investicija v gradnjo centra, ki se bo skupno razprostiral na 106.000 kvadratnih metrih površin, medtem ko bo trgovski del zaobjemal okoli 32.000 kvadratnih metrov, je ocenjena na približno 150 milijonov evrov. V družbi SES, ki upravlja s 30 nakupovalnimi središči po Evropi, od tega štirimi v Sloveniji, so morali na zeleno luč zanj zaradi različnih zapletov čakati več let, gradnja pa je stekla junija lani.

Načrt za nakupovalni center v Šiški Ob Celovški cesti Slovenija Šoping centra zaradi dveh sosedov še ni

Gradnja nakupovalnega centra v Šiški | Avtor: Žurnal24 Žurnal24

Na vprašanje, če se Ljubljani z novim centrom, ki bo sicer nekoliko manjši od Cityparka v BTC, obetajo kakšne nove trgovine oz. blagovne znamke, je Pugelj odgovoril, da za nakupovalni center, ki bo zgrajen v petih nadstropjih, vlada izjemen interes na strani potencialnih najemnikov prostorov oz. trgovcev.

V novem centru bo 90 trgovin

Po njegovih besedah je prvenstvena naloga SES v Šiški med sosesko Celovški dvori in severno ljubljansko obvoznico narediti optimalno kombinacijo ponudnikov. Zagotovil je, da se bodo potrudili pripeljati tudi nove blagovne znamke, ki jih v Sloveniji do sedaj še ni bilo. Več ni želel razkriti, natančnejše informacije pa bodo po njegovih zagotovilih pravočasno sporočili.

Skupaj bo v centru Šiška 90 trgovin in restavracij, trgovina Interspar pa bo zasedala približno 15 odstotkov nakupovalnih površin, kar je primerljivo z drugimi nakupovalnimi centri, ki jih upravlja SES. Osnovni namen SES je sicer, da bo v nakupovalnem središču prisotna ponudba, ki je zaenkrat v tem gosto naseljenem predelu Ljubljane ni.

Glede Cityparka manj skrivnostni

SES medtem trenutno v Cityparku izvaja prenovo dela nakupovalnega centra. Natančna časovnica odprtja celotnega prenovljenega dela je po Pugljevih navedbah še v izdelavi in dogovorih, delno odprtje je predvideno za letošnji november.

Spar center Celovška Slovenija Razkrili podrobnosti nakupovalnega centra v Šiški

Takrat bodo obiskovalcem, tako Pugelj, na voljo nove samostojne trgovine in lokali Samsung, Slowatch in atraktiven gostinski ponudnik, katerega imena pa še ne izdajajo, ter prenovljene trgovine Hervis, Fred Perry, Just-R, YMS, Humanic in Samsonite. Pozneje se bo pridružil še poljski trgovec z oblačili Reserved, ki na novo vstopa na slovenski trg. Pugelj je napovedal še, da bodo konec leta v Cityparku odprli še butično trgovino Nestlejeve znamke kav Nespresso.

V Slovenijo sicer prihaja tudi irska veriga trgovin s cenovno ugodnimi oblačili in modnimi dodatki Primark, ki naj bi, kot so poročali mediji, prišla prav v severni del Cityparka, kjer poteka prenova, zasedla pa naj bi prostore nekdanje trgovine Kastner & Öhler.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • bebo2 02:49 09.september 2018.

    Tele ceste v videu niso iz Šiške. Tam ni štiripasovnice na dveh različnih smereh.

  • jozicamurn 23:35 08.september 2018.

    Zato, ker smo tako nujno potrebovali ta s cenami napuhan "Špar", ki je v Avstriji skoraj bankrotiral in na naših plečih pri nas profitiral bajne vsote. Veste, da je ta firma bila pred propadom tam v Avstriji? Rešili smo jih ...prikaži več MI, Špar pa nam vrača z zasoljenimi cenami in slabo nezanimivo ponudbo ter napihano ceno v Špar restavraciji. Ovce so za striženje, hvala bogu za 10 drugih konkurentov.

  • Avatar praufo
    praufo 19:05 08.september 2018.

    kmalu bo več trgovskih centrov, kot pa državljanov, vi kar zidajte, placa je še dovolj, lačnih kupcev pa tudi ne zmanjka ... noro!