Slovenija
2754 ogledov

Naši "Španci" so prileteli v Slovenijo

Slovenci so se iz Madrida vrnili domov na brniško letališče Twitter
Govorec vlade RS Jelko Kacin je na Tviterju sporočil, da so naši "Španci" prileteli iz Madrida na Brnik.

"Svet je res velik in lep, a doma v Sloveniji je najlepše," je preko socialnih omrežij sporočil Jelko Kacin in objavil fotografijo posadke in potnikov, ki se tudi v času velike zdravstvene krize še vedno množično vračajo domov. Potnike je po prihodu v Slovenijo čakal zdravniški pregled, zdaj pa sledi 14-dnevna karantena v hotelu v Postojni. S Slovenci so bili skušaj na letalu še potniki iz Avstrije, Hrvaške in Madžarske, ki se vračajo v svoje domovine.

Letališče Brnik Slovenija Velenje: 50 ljudi v hotelu v karanteni, oblegajo ga ljudje, morajo jih odganjati

Gre za skupino 40 Slovencev, ki so jih namestili v hotelu Epic v Postojni.

Bled Slovenija Bled: "Smo čisto na koncu z živci"

Nihče ni okužen

Kot so izpostavili na regijskem štabu Civilne zaščite (CZ) za Notranjsko, so bili slovenski državljani v karanteni že pred odhodom iz Španije, v Postojni pa bodo v dvotedenski karanteni. "Vsi so bili že nekajkrat testirani in nihče med njimi ni okužen z novim virusom. Zato smo prepričani, da z njihovim sprejemom ne ogrožamo nikogar, samo pomagamo rojakom, da se bodo čim prej zdravi vrnili domov, kjer bodo s svojimi družinami, tako kot vsi ostali čakali, da premagamo svetovno pandemijo covida-19," so v CZ zapisali v objavi na Facebooku.

Slovenci so se iz Madrida vrnili domov na brniško letališče | Avtor: Twitter Twitter

koronavirus COVID-19 test Slovenija Velenje: V karanteni dva okužena z novim koronavirusom

Postojnčane in prebivalci celotne regije sta poveljnik CZ Sandi Curk in Marentič tudi pozvala, naj pokažejo "velikost človeškega duha", ko se nudi pomoč tistim, ki jo potrebujejo. "Danes to pomoč potrebujejo naši rojaki, ki se vračajo iz Španije, jutri jo bomo lahko vsi mi. Zato je prav, da tudi v teh težkih razmerah pomagamo po svojih najboljših močeh in da izkažemo svojo solidarnost z vsemi, ki so pomoči potrebni," sta zapisala v pozivu. Zagotovila sta, da bosta regijski štab in občina storila vse v njuni moči, da bo vrnitev te skupine Slovencev "čim manj stresna in čim bolj varna, tako zanje same kot tudi za okolje, v katerega prihajajo".

Družinske finance Kaj prinaša? Slovenija Vladin predlog mega zakona, denarja bo še več

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.