Slovenija
20946 ogledov

Naskok Šarca in Tonina

Volitve 2018, volilno soočenje Anže Petkovšek
Kaj pravi zadnja volilna napoved?

Zadnja volilna napoved, ki jo je za časnika Večer in Dnevnik pripravila agencija Ninamedija, kaže, da še vedno vodi SDS Janeza Janše. Lista Marjana Šarca (LMŠ) je zmanjšala zaostanek, povečala pa ga je SD Dejana Židana

Podpora je zrasla stranki Mateja Tonina NSi, ki se je z 8,8 odstotki močno pribrižala SMC Mira Cerarja. Prehitela je tudi DeSUS, ki so ji udeleženci javnomnenjske raziskave namenili osem odstotkov. Vstop v parlament se glede na volilno napoved Ninamedije obeta še Levici. 

Soočenje predsednikov strank na TV Slovenija Volitve 2018 Slovenija Tako kažejo zadnje javnomnenjske raziskave

Nad dva odstotka glasov so prejele še SAB, SNS in SLS, nekoliko manj, 1,7 odstotkov pa Pirati. Preostalim strankam udeleženci ankete niso namenili niti enega odstotka glasov. 

Volilno udeležbo je napovedalo 50,7 odstotka vprašanih, da se bodo volitvev verjetno udeležili pa 23,8 odstotka. 

Dejan Židan in Janez Janša na soočenju predsednikov strank Taktike Slovenija Predvolilne ankete: Bi jih morali prepovedati?

Javnomnenjsko anketo za časnika Večer in Dnevnik od 21. do 31. maja 2018 opravlja agencija Ninamedia. V telefonski raziskavi sodeluje 900 anketirancev.

Tracking poll je vrsta javnomnenjske ankete, ki se izvaja zaporedno, vsak dan na novem vzorcu. Vsakokratni izračun se opravi in objavi na osnovi zadnjih treh anket. Zadnji je bil opravljen med 25. in 28 majem, na grafu (zgoraj) v primerjavi z izračunom med 21. in 23. majem. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 20
  • tomaz 18:49 28.maj 2018.

    Odločitev bo res težka...Stare stranke so nas pripeljale sem kjer smo, SMC je nekaj popravila, vendar vsega, kar se je nabiralo 20 let, ob nenehnem metanju polen ni mogla postoriti, pa tudi naslednji ne bo uspelo vsega, Šarca pa ne ...prikaži večrca pa ne poznamo. Po moji presoji ostane le SMC ali Šarec, prav vsi ostl, pa že imajo (eni več, drugi manj) bremena v nahrbtniku.

  • Avatar darklord
    darklord 15:36 28.maj 2018.

    JELINCIC MORA PRITI V PARLAMENT!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Rudnik12 15:01 28.maj 2018.

    Kako lahko kdo voli stranke, ki so sedaj na oblasti? In komika Sarca. Ne razumem nase volilce.