Slovenija
4420 ogledov

Informacije o ženski, ki je pomagala reševati otroka na Krvavcu

Reševanje otroka na Krvavcu PU Kranj
Policisti so dobili klic z informacijami glede ženske, ki je pomagala pri reševanju otroka na Krvavcu.

Na PU Kranj so danes nadaljevali poizvedovanje o osebah, ki so pomagale otroku, ki se je včeraj dopoldne med vožnjo s sedežnico na Krvavcu premaknil preveč na rob sedala in po nekaj deset metrih vožnje zdrsnil pod zapiralo. Sopotniki na sedežnici so ga uspeli ujeti in z rokami zadržati, dokler pod njim niso razprostrli zaščitne mreže, ki je ublažila desetmetrski padec v globino. Otrok se je tako pri padcu z velike višine le lažje poškodoval.

Otroka sta na sedežnici ujela in dlje časa držala moški in ženska, po svojih zmožnostih pa je pomagala tudi deklica, ki je bila prav tako na sedežnici. Policisti so v sredo rešitelje pozvali, naj se javijo. Tako vedo, da je otroku na sedežnici pomagal slovenski smučar, nekaj časa pa ni bilo znano, kdo je bila ženska, ki je prav tako odigrala eno ključnih vlog pri reševanju.

Dekle so zato pozvali, naj se javi policiji, sedaj pa so s Policijske uprave Kranj sporočili, da so dobili klic nekoga, ki jo je prepoznal. Gre za državljanko Turčije, so dodali.

Reševanje otroka na Krvavcu | Avtor: PU Kranj PU Kranj

Minute, ki so rešile življenje

Pod sedežnico je reševalno mesto s postavljanjem mreže, ki se sicer uporablja za varovanje in ločevanje smučarskih prog, medtem ustvarilo sedem posameznikov. Med njimi so bili delavci na smučišču, naključni mimoidoči in policist, celotno reševanje pa je trajalo le nekaj minut.

"Deset ljudi torej, ki so bili v zelo stresni situaciji zelo prisebni in so v skupinskem duhu odigrali vlogo življenja. Rešili so življenje drugemu, za kar jim iskreno čestitamo," je zapisal predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Kranj Bojan Kos. Po njegovih besedah je bil prav vsak posameznik v tistem trenutku ključen, da ni prišlo do tragedije.

Zato bo Policijska uprava Kranj v skladu s pravilnikom o priznanjih policije zanje predlagala podelitev medalje policije za požrtvovalnost, Rekreacijsko-turistični center Krvavec pa bo vsem vpletenim omogočil enodnevno brezplačno smuko in kosilo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.