Slovenija
1150 ogledov

"Ne bomo govorili, kaj delamo in se pogovarjamo, to se običajno zlorabi"

Vlada Klemen Boštjančič Vlada RS
V senci afere Dominika Švarc Pipan je popoldne potekal koalicijski vrh, kjer so ministri vlade Roberta Goloba in koalicijski poslanci kot napovedano razpravljali o prioritetah v novem letu.

Glede dogajanje okoli ministrice za pravosodje je premier še pred začetkom koalicije dejal, da "namerava zadevi priti do dna,"kar pomeni, da se še ni odločil o njeni usodi. Medtem je ministrica, ki zaradi posla okoli nakupa stavbe na Litijski ne namerava sama odstopiti, prst usmerila v svojo stranko SD. 

Podpredsednik vlade in minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luka Mesec je po sestanku koalicije povedal, da so na srečanju pregledali delo v minulem letu in se dogovorili o normativnem načrtu dela. To naj bi delo vlade naredilo bolj predvidljivo, usklajeno in organizirano. “Vsebine tega okvirja ne bom javno komuniciral, ker nočemo ponavljati lanskega napovedovanja reform,” je dejal Mesec. Minister je zato komentiral delo ministrov njegove Levice, zaradi katere so se po njegovem zgodili bistveni premiki glede stanovanjske politike, veliko je bilo investicij na področju kulture, izpostavil je tudi projekt prenove zakona o delovnih razmerjih. Kot je povedal, so bili v Levici tudi ključni pri pomoči ob poplavah. Sicer je še v pripravi prenova pokojninske reforme, je povedal Mesec. 

"Bila je ocena vseh ministrov, da smo bili na enem področju zelo dobri. To je reakcija po poplavah, tako na zakonodajni in finančni plati. Prvi polčas smo izpeljali praktično brez napake. To zgodbo moramo nadaljevati, pomagati moramo gospodarstvu in ljudem. Od poslancev je prav, da smo slišali tudi njihov pogled. Tudi kaka kritika je včasih dobrodošla," je povedal gospodarski minister Matjaž Han.

Zaradi lanskih izkušenj, ko so napovedali reforme in jih morali zaradi nedodelanega predloga nato umakniti nazaj v predal, vlada o podrobnostih ne želi govoriti. "Ne odstopamo od sprememb, ki smo jih napovedali. Veliko stvari se je zgodilo, veliko se jih pripravlja in se jih dela. Danes je bila debata predvsem o tem, kje smo in kam gremo," je povedal podpredsednik vlade in finančni minister Klemen Boštjančič in dodal: "V javnosti ne bomo vnaprej komentirali, kaj delamo in kaj se pogovarjamo. To se običajno zlorabi in izrazito negativno vpliva na to, da bi se kar koli dogovorili. Veliko je treba delati na zaupanju. Vlada iskreno misli s prenovo plačnega sistema. Gre za kompleksen projekt, ni le en ukrep, pač pa vrsta ukrepov za različne skupine javnih uslužbencev."

Zelo na kratko je Han komentiral tudi dogajanje glede njegove strankarske kolegice Dominike Švarc Pipan: "Verjemite mi, da bomo zadevo rešili. Nimamo privilegija, da bi ena zgodba posameznika ovirala reševanje problemov dveh milijonov ljudi."

 

Komentarjev 8
  • andrija 04:57 01.februar 2024.

    ne gre za to kaj se pogovarjate ampak kaj golob javno objavi pred kamerami

  • AMEX_No_Thanks 22:31 31.januar 2024.

    Dogovarjanje pod mizo

  • Toma 20:01 31.januar 2024.

    Ma nemoj! To je pa ja že od čistega začetka praksa te leve vlade, ki je obljubila podražitev goriv. In neskončni kaos se je začel…