Slovenija
33323 ogledov

Nikar ne kupujte tega izdelka. Gre za nateg!

power factor saver TIRS
Prihranka ne bo, kvečjemu obratno.

Tržni inšpektorat je zasledil nov primer zavajajočega oglaševanja. Na spletni strani http://powerfactorsaver.com in na Facebooku so začeli oglaševati izdelek Power factor save. Z omenjenim izdelkom naj bi popravili faktor delavnosti toka in stem prihranili pri porabi električne energije v gospodinjstvih. 

Tržni inšpektorat (TIRS) opozarja, da so navedbe v oglasih zavajajoče. Naj vas lep izgled naprave in ugodna cena ne zavedejo. "S to napravo prihranka porabe energije v gospodinjstvu zanesljivo ni mogoče doseči. Kvečjemu se zaradi dodatnega porabnika poraba poveča, gospodinjstva namreč ne plačujejo porabljene jalove energije, temveč le porabljeno delovno energijo (to ne velja za industrijo!)," opozarjajo na tržnem inšpektoratu. Na omenjeni izdelek je TIRS opozarjal že pred štirimi leti, ko se je proizvod na trgu pojavil pod drugim imenom. 

Energy saver zavajanje! Slovenija Ne le, da ne prihrani, z njim porabimo več

Proizvod je do naročnikov v Sloveniji distribuiran preko kurirske službe iz držav EU, prav tako pa tudi iz držav izven EU, in ne iz Slovenije, ne glede na to, da se oglašuje na spletnih straneh preko tujih strežnikov tudi v slovenskem jeziku. Pri tem navajajo tudi mnenja izmišljenih oseb s slovenskimi imeni. 

TIRS opozarja, da Zakon o varstvu potrošnikov velja le za ozemlje Slovenije. Če potrošnik kupi blago v drugi državi članici EU, lahko morebitne reklamacije rešuje prek pristojnega Evropskega potrošniškega centra v Sloveniji (epc.mgrt@gov.si). Če potrošnik kupi blago izven EU (Kitajska, ZDA, itd.) se lahko s prijavo obrne na Varni na internetu ( https://www.varninainternetu.si/prijavi-prevaro/). 

denar euro štetje Slovenija Tako so me poskušali nategniti prek Bolhe planica vstopnica karta bolha Pozor Slovenija Za vstopnice kupljene prek spleta odstop od pogodbe ne velja

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Janez_53 16:47 10.november 2017.

    Ne razumem brihtnežev, ki jih moti, če nekdo opozori neuke kupce na pasti nepoštenih ponudnikov!

  • alojzr 16:01 10.november 2017.

    Pa dobro, vsak ima pravico, da kupi kar želi. Saj ljudje kupujejo tudi kozmetiko, čangšlang čaje, bio živila, električna "čista" vozila, razne spinnerje, navodila za hujšanje, "zdravo" hrano in milijon drugih stvari, pa je vse skupaj ravno tako nateg.

  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 14:37 10.november 2017.

    pa morejo tudi idioti kaj kupit ,če ne niso idioti