Slovenija
43180 ogledov

Nekateri že napovedali bojkot Hoferja

Kralji ulice - prepoved prodaje Hoffer Facebook
Nova prepoved prodaje časopisa Kralji ulice.

Hofer Slovenija je brezdomcem pred svojimi trgovinami znova prepovedal prodajo časopisa Kralji ulice, tokrat je njihova odločitev povezana z ukrepi za preprečitev širjenja novega koronavirusa. Odločitev se hitro širi na spletnih omrežjih, nekateri že napovedujejo bojkot prodajaln in celo proteste. 

Oglasili so se tudi Kralji ulice. V izjavi za javnost so izpostavili, da jih odločitev preseneča. Kot je znano, ne gre za prvo takšno odločitev, do prve je prišlo decembra lani. Kralji ulice izpostavljajo, da so od takrat z njimi skušali najti skupni jezik, a stik je prekinila pandemija. 

Hofer Po prepovedi Slovenija Kralji ulice: S Hoferjem se dogovarjamo za nadaljevanje sodelovanja

Ob uvedbi ukrepov so, poudarjajo, sledili navodilom vlade in 14. marca začasno prekinili distribucijo in ponujanje uličnega časopisa. Ob preklicu epidemije 14. maja, odprtju vseh trgovin, nekaterih nastanitvenih obratov in vseh gostinskih lokalov 18. maja so se odločili počakati še teden dni in se na ulice vrnili 25. maja. 

"Na ponovno prisotnost članov in članic Društva Kralji ulice v javnem življenju se je odzvala samo trgovska veriga Hofer Slovenija, od preostalih trgovin nismo prejeli nobenih pritožb," izpostavljajo in dodajajo, da se s prepovedjo ponujanja časopisa ne strinjajo, na morebitne kršitve pravil - ki jih je bilo zgolj za peščico, pišejo - so se odzvali hitro.

"Razumemo, da prihaja med našima organizacijama do navzkrižja interesov med pridobitnim in nepridobitnim sektorjem, vseeno pa Hofer Slovenija pozivamo, da premisli o svoji odločitvi. Kralji ulice sporočamo, da smo pripravljeni nadaljevati dialog," sklenejo sporočilo za javnost. 

Po prepovedi Slovenija Hofer prepovedal Kralje ulice, številni pozivi k bojkotu

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 25
  • Avatar Meddilera
    Meddilera 00:41 20.junij 2020.

    Vroče punce vas čakajo na - H︆︆︆︆o︆︆s︆︆s︆︆︆︆et︆︆︆︆.︆︆︆︆C︆︆o︆︆m

  • poki 22:55 19.junij 2020.

    V kar koli se v Hoferju zazrem da bi kupil poden od podna kvaliteta S-budet je desetkrat boljši.Izjema so artikli SLO in bivše juge ostalo sama poljska šara.

  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 21:43 19.junij 2020.

    ALDI = HOFER , LIDL , EUROSPIN , je naš vsakdanji kruh... ."Najboljši sosed",če jutri propade ga ne bom pogrešal,bojo ga pa tisti,ki kupujejo obvezno Jamnico,Kraš,Gavrilović, Podravka... .