Slovenija
56 ogledov

Nekdanja jih zdaj toži

sodišče brežice Jerca Božič Kranjec
Odpuščena. Nekdanja direktorica toži sklad za financiranje razgradnje Jeka.

Ksenja Žnideršič Planinc, nekdanja direktorica sklada za financiranje razgradnje Jedrske elektrarne Krško (Jek), se je zaradi izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi odločila svoje nekdanje delodajalce tožiti.

Žnideršič Planinčeva se je morala z mesta direktorice posloviti potem, ko sta upravni in nadzorni odbor sklada sprožila revizijo nakupa obveznic podjetij Delo prodaja in DZS, skupaj za devet milijonov evrov. Revizija spornega nakupa je bila zaključena maja letos.

Še pred obiskom NPU

Po naših informacijah je Žnideršič Planinčeva odpoved pogodbe prejela 5. julija, tožbo zoper sklad pa je vložila v začetku avgusta. Torej preden so njeno delo na skladu pod drobnogled vzeli preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU), ki naj bi jo 10. novembra tudi pridržali ter preiskali njeno stanovanje in vozilo.

Poravnave ni bilo

Žnideršič Planinčeva in njena odvetnica ter odvetnica sklada včeraj na sodišču poravnave niso dosegle, to pa je tudi vse, kar nam je po sojenju za zaprtimi vrati uspelo izvedeti. Tožba se bo torej prihodnjič nadaljevala z vnovičnim poskusom poravnave ali pa z 
glavno obravnavo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.