Slovenija
7472 ogledov

Nekdanjo novinarko Pop TV pošiljajo za veleposlanico na Dunaj

Robert Golob Profimedia
Melita Župevc gre na Dunaj.

Vlada je v sredo za vodjo predstavništva v ZN in drugih mednarodnih organizacijah na Dunaju imenovala državno sekretarko v kabinetu premierja Melito Župevc, je prvi poročal časnik Delo. Vlada pa naj bi potrdila tudi novega veleposlanika v Beogradu. Kot piše portal N1, bo to direktor direktorata za gospodarsko diplomacijo Slobodan Šešum.

Državna sekretarka za strateško komuniciranje v kabinetu predsednika vlade Roberta Goloba ni karierna diplomatka, zato je morala pred strokovno komisijo opraviti zagovor na zunanjem ministrstvu. Kot navaja Delo, je Gibanje Svoboda s tem uporabilo prvo politično kvoto, ki jih dovoljuje zakon o zunanjih zadevah.

Njeno imenovanje bo uradno, ko ga podpiše predsednica republike Nataša Pirc Musar, ki pa naj bi sprva nasprotovala nameščanju političnih kadrov na multilateralna predstavništva, kot je dunajsko stalno predstavništvo pri Združenih narodih, Organizaciji za varnost in sodelovanje v Evropi (Ovse) in drugih mednarodnih organizacijah, je poročal N1.

Isti portal je poročal tudi o zeleni luči, ki naj bi jo vlada dala naslednjemu veleposlaniku v Srbiji. Slobodan Šešum bo po navedbah virov s prihodnjim letom v Beogradu nadomestil Damjana Berganta, ki so mu nedavno spričo zapletov pri izbiri naslednika podaljšali mandat.

Šešumu naj sprva ne bi bili naklonjeni v kabinetu predsednika vlade, piše N1. Dodatne zamude bi lahko povzročilo dejstvo, da Slovenija, menda zaradi pomislekih v obveščevalno-varnostnih krogih, še vedno ni podelila agremaja kandidatu Srbije za veleposlanika v Ljubljani Zoranu Đorđeviću.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 12
  • janez156 15:00 21.marec 2024.

    Kot druzba MORAMO pričeti javno debato o židih v politiki in javnem življenju Slovenije. Ker to, do kam so nas pripeljal je Slovenski Weimar Republic 2.0 !! https://twitter.com/occultni/status/1770154455800873401

  • Facja 13:16 21.marec 2024.

    Škoda, nepotreben spodrsljaj Golobove vlade. Ta ženska je nesposobna. Najprej se je vdala Ropu (poročenemu očetu otrok), ker je bil pač vplivnež in je ona delala seks kariero. Škoda za Slovenijo. Na Dunaju bi potrebovali top-thebest diplomata aloi diplomatko, da ...prikaži več bi čim več naredil za Slovenijo, za razvoj, za medsebojne odnose z Avstrijci...tale Melita povzpetnica pač to ni.

  • Ender3 13:06 21.marec 2024.

    Danes bo pa veliko komentiranja iz znanega tabora SDS..Uboga je stranka, ki rabi takšen maloumni aktivizem za svojo propagando..