Slovenija
26 ogledov

Nekdo je videl Časarja na stolu, kjer je sedel nek drug Robert

slovenija 09.01.13. sojenje, izrek obsodbe, Robert Casar, nekdanji prvi moz Luke Suzana Kos
Policisti so v četrtek obstopili šefa nadzornikov Darsa med kosilom.

Potem, ko je policija pred desetimi dnevi razpisala oziroma obljubila denarno nagrado vsem, ki bi jim s koristnimi informacijami pomagali izslediti nekdanjega šefa Luke Koper Roberta Časarja, ki je na begu že od začetka leta, saj bi moral od sredine marca prestajati pet let in devet mesecev zaporne kazni zaradi jemanja podkupnine, so policisti naleteli na prvi večji lažni alarm.

Policisti so namreč v iskanju pobeglega Časarja v četrtek v Ljubljani v eni od restavracij, kjer je kosil s poslovnimi partnerji, obstopili predsednika nadzornega sveta Družbe za avtoceste (Dars) Roberta Lična, poroča Dnevnik."Policija je na anonimni telefon policije prejela  obvestilo,  da se v lokalu nahaja Robert Časar, ki ga koprsko okrožno sodišče išče s tiralico," pojasnjujejo na ljubljanski policijski upravi.

Policisti so prepričani, da je bil prijavitelj eden od gostov, očitno prepričan, da njemu nasproti v restavraciji sedel Časar, kar je sporočil policiji.

"Kriminalisti  so  v gostinskem lokalu pristopili  do  osebe  in  jo  zaradi  izvedbe identifikacijskega postopka povabili iz lokala. Z opravljenim identifikacijskim postopkom so ugotovili, da  ne  gre  za  Roberta Časarja, zato so postopek zaključili. Kriminalisti tako niso prijeli nobene osebe," dodajo na policiji.

Policija je dolžna preveriti vsako prijavo

 

Policisti so, ko so po temeljitem pregledu njegovih dokumentov na koncu vendarle ugotovili, da niso našli iskanega Časarja, se Ličnu opravičili.

Na policiji pa poudarjajo, da drugače sploh ne bi smeli ravnati.

"Postopek  ljubljanskih  kriminalistov pri ugotavljanju, ali se v gostinskem lokalu  res  nahaja iskani Robert Časar, je bil zakonit in korekten. Gre za običajen postopek ugotavljanja identitete in taki postopki so naša dolžnost in obveza. Ravno opustitev takega postopka bi pomenila nezakonito ravnanje kriminalistov," dodajajo.

Praktično nemogoče pa bo zdaj dejansko ugotoviti, ali je šlo pri naznanilu dejansko za zmoto ali pa se je prijavitelj poskušal z lažno prijavo le norčevati iz policije. Sploh glede na to, da se je policiji javil kot anonimnež.

"Ugotavljanje  identitete je  policijsko  pooblastilo, s katerim policisti smejo ugotavljati identiteto, med drugim tudi osebe, ki je po opisu podobna iskani  osebi. Samo s tem pooblastilom se lahko ob takih obvestilih ugotovi dejansko stanje, kdo resnično je ta oseba oziroma ali gre res za iskano osebo," še zagotavljajo na policiji.

 

Devet policistov pa naj bi tedaj obkolilo hišo v lasti Slovenca, ki se sicer uporablja kot počitniška hiša. Še do tega trenutka pa ni jasno, kdo in zakaj je tedaj policijo iz Umaga obvestil, da naj bi se Zavašnik skrival prav v tej hiši.

 

 
Komentarjev 5
  • kaperosi 22:53 13.december 2014.

    Zakaj pa ne povejo da je tps UrbasAnton u Kopru. Kdo ga sciti u tej drzavi po fu............

  • Opacity 22:42 13.december 2014.

    Spletna stran s številnimi uporabnimi in zanimivimi povezavamihttp://www.uporabi.net

  • Avatar čavez
    čavez 16:37 13.december 2014.

    Nekateri ne da nimajo nič v glavi so še kratkovidni zraven, vse čestitke BUTALCI.