Slovenija
33 ogledov

Nekrepovi dosegli sporazum

Bor Nekrep Osebni arhiv
Nekrepovi dosegli sporazum z Univerzitetnim kliničnim centrom Maribor. Sporazum rezultat mediacije.

Družina Nekrep in odvetnik Andrej Pitako so z Univerzitetnim kliničnim centrom (UKC) Maribor dosegli obojestranski sporazum, so danes sporočili iz vodstva UKC Maribor.

Odvetnik Pitako je za STA potrdil, da je bil dosežen poravnalni dogovor, ki vsebuje tudi dogovor o donaciji. "Družina Nekrep nikoli ni imela namena, da bi se z odškodninskim zahtevkom obogatila. Vložila ga je izključno zaradi tega, ker bi sicer tudi ta pravni zahtevek proti UKC Maribor oziroma zdravnikom v treh letih po dejanju zastaral," je pojasnil.

Del sporazuma vključuje donacijo družine Nekrep za nadgradnjo klinike za pediatrijo UKC Maribor in obojestransko obžalovanje smrti Bora Nekrepa leta 2008. "Že od vsega začetka so načrtovali, da bodo s tem pomagali slovenskemu zdravstvu oziroma UKC Maribor, da v prihodnje ne pride do takšnih dejanj in da se drugim otrokom oziroma drugim staršem ne zgodi to, kar se je njim," je še poudaril Pitako. Nekrepovim nikoli ni bilo v interesu, da bi na sodišču vedno znova podoživljali svojo izgubo. Znesek, za katerega so se sporazumeli, po dogovoru obeh strani ostaja skrivnost.

Naj spomnimo

12-letni Bor Nekrep je umrl marca 2008 po obravnavi v UKC Maribor zaradi previsoke ravni amonijaka v krvi. Njegova družina je vložila odškodninsko tožbo zoper UKC Maribor, ker naj ustanova ne bi zagotovila ustreznega zdravljenja za malega Bora.

Po vložitvi tožbe je vodstvo UKC Maribor pristalo na postopek mediacije s posredovanjem mediatorke Anke Stojan. Sporazum med družino Nekrep in UKC Maribor je rezultat mediacije.

Zaradi zadeve Nekrep bosta pred mariborsko sodišče 24. junija stopila tudi zdravnika klinike za pediatrijo UKC Maribor Zlatka Kanič in Robert Pogorevc, ki so ju kriminalisti zaradi povzročitve smrti ovadili že pred več kot dvema letoma.

Komentarjev 3
  • 1111 15:39 17.junij 2011.

    do sedaj je bilo veliko pompa okoli tega..kar naenkrat pa so zadovoljni in se ne govori o znesku???

  • mirko 14:29 17.junij 2011.

    Račun vedno plačajo davkoplačevalci, odgovornih se pa nikoli ne obsodi. Tako je to v naši državi. Kako dolgo še?

  • VERITA 13:34 17.junij 2011.

    Bolnišnica je javna zdravstvena ustanova in ne vem zakaj je znesek iz sporazuma skrivnost.