Slovenija
58654 ogledov

Nenavadna zima: Spet prihaja velika sprememba vremena

Vreme, sneg in veter Profimedia
Nadaljuje se suho in sončno obdobje, a v naslednjih dneh vendarle prihaja sprememba - občutno se bo segrelo. Temperatura zraka bo tudi od 10 do 15 °C višja, kot je bila v preteklem koncu tedna, sporočajo z agencije za okolje.

Znova bo nastal izrazit temperaturni obrat, ki bo sicer manj izrazit, kot tisti ob koncu starega leta.

"Če je bilo še današnje jutro mrzlo, pa bo jutrišnje za okoli 10 °C toplejše. Še vedno bo hladno v alpskih dolinah in na planotah, kjer bo temperatura zraka pod lediščem. Bistveno topleje bo na pobočjih in vrhovih, kjer bo temperatura na 1500 m okoli 7 °C," so še zapisal meteorologi agencije z okolje.

Večinoma bo jasno z nekaj visokimi oblačnimi koprenami. Pihal bo šibak do zmeren veter severnih smeri, zaradi katerega na prepišnih legah vseeno ne bo za kratke rokave. Čez dan bo najtopleje v pasu od 600 do 1500 m, kjer se bo segrelo tudi nad 10 °C.

Razmeroma topla zračna masa bo vztrajala tudi ob koncu tedna. V soboto bo predvsem na Pohorju in vzhodnih Karavankah nekaj nizke oblačnosti. V nedeljo zjutraj se bo nizka oblačnost z jugovzhodnim vetrom razširila tudi nad del predalpskega hribovja. Nad 1000 m in v primorskih hribih bo še vedno večinoma jasno vreme. Tako v soboto in nedeljo bo na 1500 m okoli 5 (le na Pohorju se bo v soboto prehodno ohladilo in bo blizu 0 °C), na 2500 m pa okoli 0 °C.

V začetku prihodnjega tedna pa se bo spet ohladilo, a trenutno kaže, da se bo zelo verjetno nadaljevalo suho obdobje.

Komentarjev 4
  • Avatar jezeran
    jezeran 05:08 14.januar 2022.

    To je že normalno, čakam še da bo ene 14 dni v januarju, februarju do 20 stopinj plusa

  • Avatar Almiolla
    Almiolla 23:42 13.januar 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • TistoPravo 15:52 13.januar 2022.

    Nenavadna zima? Predvsem so nenavadni vaši naslovi, in če sm rahlo blag...samo malo zavajujoči. Sončna zima, zakaj pa nebi bilo normalna zima enkrat za spremembo