Slovenija
23462 ogledov

Nesojeni premier nad naša znana anticepilca

Joze P. Damijan Žurnal24
Jože P. Damijan se je v enem ob svojih zadnjih spletnih blogov obregnil ob necepilce in tudi ob naš znani zakonski par, ki sta brez maske na letališču in letalu "pobegnila" iz Slovenije v precepljeno Veliko Britanijo.

"So prebivalci zrelih demokracij tepci, ker se množično cepijo proti Covid? Ne, le bolj zreli so," enega od svojih zadnjih blogov začenja nesojeni mandatar Jože P. Damijan, ki izpostavlja porast okužb v Sloveniji, kar po njegovem mnenju že drugi teden zapored ponovno razgalja dejstvo, "da se velik del slovenskega prebivalstva noče niti cepiti proti Covid, niti noče omejitvenih ukrepov (PCT pogoja), še mask ne želi nositi. Ker je to poseg v njihove državljanske pravice. Višek sprevrženosti pa je, da se nekateri anticepilci in borci za svoje lastne državljanske pravice izseljujejo iz države, kjer je predvsem zaradi njih precepljenost nizka, uvedba zaščitnih in omejitvenih ukrepov pa zaradi tega toliko bolj nujna, ter pošiljajo selfije z letala, kjer edini sedijo brez mask in iz “nove domovine”, kjer oznanjajo svojim sledilcem, kako je super živeti v državi, kjer ni nobenih omejitvenih ukrepov. Jasno, bedaki, ker ste se preselili v državo, kjer so se ljudje prostovoljno več kot 80-odstotno precepili. Drugi so se prostovoljno cepili, da lahko naši anticepilci tam “dihajo svobodni zrak”. To je res višek sprevrženosti. Skrajno perverzna oblika free-riderstva."

Karantena bolniška bolan otrok Izpoved bralke Slovenija Karantena: Odpoved krompirjevih počitnic v zadnjem hipu

Cepljenje v Sloveniji V tem primeru Svet Pritisk na necepljene: Obeta se jim zaprtje

Prebivalci zrelih demokracij so bolj odgovorni

Damijan piše, da prebivalci zahodne Evrope nimajo zadržkov glede novega in “nepreizkušenega” cepiva – to so prebivalci zrelih demokracij (zahodnih držav EU), ki so se množično cepili, medtem ko se velik del prebivalcev držav z mlado demokracijo (nove članice EU) ne želi cepiti. Zato se sprašuje, ali so prebivalci zrelih demokracij tepci, ker se množično cepijo proti Covid? "Ne, pač pa niso bolj zrele samo njihove demokracije, ampak so tudi prebivalci osebnostno bolj zreli. Odgovorni," meni v zapisu Damijan.

Komentarjev 52
  • Kirka 16:14 23.oktober 2021.

    A ta naj bi bil nesojeni premier? Ja, s prihodom Janše na mesto PV so se kriteriji zelo znižali.

  • QSprm 15:55 23.oktober 2021.

    Prebivalci zrelih demokracij so zgolj zavedeni tepci, ker se množično cepijo proti Covid. Niti niso prebivalci demokracij, kajti v talibanisticnih rezimih ni ravno demokracije. So zgolj top zavedenih ovac, preslepljenih in zmanipuliranih.

  • vzev 15:32 23.oktober 2021.

    Potem še pa sreča, da ni postal mandatar, ker bi počel iste neumnosti, kot trenutna vlada.