Slovenija
2117 ogledov

Nesreče ni povzročil, pa bo nastradal huje kot povzročiteljica

Policija nadzor kontrola Profimedia
Zaradi spleta nenavadnih okoliščin bo voznika doletela večja kazen kot pa povzročiteljico nesreče.

Včeraj okoli 14. ure je na območju Policijske uprave Koper prišlo do nesreče, zaradi katere bo povzročiteljica bistveno manj kaznovana kot voznik, v katerega je trčila. 36-letna voznica osebnega vozila je vozila iz smeri Kampela proti Kopru in pri odcepu za Partizansko ulico zaradi prekratke varnostne razdalje trčila v zadnji del osebnega avtomobila, ki ga je vozil 52-letnik iz Kopra. V nesreči ni bil nihče poškodovan, povzročiteljici pa bo izdan plačilni nalog.

Zbežal direktno v lokal in užival v alkoholni pijači

Kljub svoji nekrivdi, je 25-letnik med postopkom peš zbežal s kraja dogodka. Policisti so se odpravili za njim in ga naposled izsledili v lokalu, kjer je že užival v alkoholni pijači. Odrejen mu je bil hitri test na droge, ki se je izkazal za pozitivnega. Policisti so mu želeli odrediti še strokovni pregled, vendar je tega odklonil.

Nadaljnja preiskava je nato pokazala, da je 52-letnik vozil kljub prepovedi vožnje, zaradi česar so policisti vozilo tudi zasegli. Za neodgovorno vedenje mu sedaj grozi dolg seznam kršitev: zapustitev kraja prometne nesreče, uživanje alkohola po prometni nesreči, vožnja z neveljavnim izpitom, vožnja pod vplivom prepovedanih drog ter potek veljavnosti zavarovanja osebnega avtomobila in prometnega dovoljenja.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • ico8 11:18 30.junij 2023.

    Kaj pa sedaj? Bomo vrgli kovanec, ce je krivec star 52 ali 25 let!???