Slovenija
2671 ogledov

AVK: ni še končne odločitve glede Pop TV in Kanala A

pop tv Anže Petkovšek
Agencija za varstvo konkurence je družbi Slovenia Broadband dovolila prevzem Pro Plus, lastnika televizijskih programov POP TV in Kanal A, so Finance izvedele neuradno.

Pogoj, ki ga je agencija pod vodstvom Andreja Matvoz postavila, je po poročanju Financ, da kupec proda otroške TV programe Orlando Kids in OK Bambino (nedavno preimenovan v Pikaboo). Večer med tem navaja, da so informacije o tem, kaj je včeraj odločil senat agencije, nasprotujoče.

Agencija je dopoldan objavila pojasnilo, v katerem potrjuje, "da je senat Agencije na seji dne 28. 3. 2018 obravnaval predlog korektivnih ukrepov, ki jih je Agenciji v predmetnem postopku predložil priglasitelj koncentracije in v zvezi s katerimi je Agencija tudi izvedla tržni test. Vendar pa Agencija poudarja, da so informacije v medijih napačne, saj končna odločitev v predmetni zadevi še ni bila sprejeta in se tako postopek presoje koncentracije zgoraj omenjenih družb pred Agencijo nadaljuje". 

Kot smo poročali, je podjetje Slovenia Broadband predlagalo paket samoomejitvenih ukrepov, ki naj bi preprečili omejevanje konkurence, a so bili drugi akterji do njih skeptični. Lastnik Slovenia Broadband je v lasti medijske skupine United Group, ki je v Sloveniji že lastnik telekomunikacijskega operaterja Telemach.

Slovenia Broadband je na Hrvaškem nedavno prevzela tudi Novo TV.

pro plus Slovenija Nakup POP TV in Kanal A: Izteka se rok, operaterji sumničavi
Komentarjev 2
  • thor 10:55 29.marec 2018.

    ni še končne odločitve....škoda...

  • Avatar praufo
    praufo 10:55 29.marec 2018.

    konec koncev nepomemben podatek, briga me kdo je lastnik, kaj pa telekom, ki je v državni lasti in ima v lasti planettv, tam pa zgleda vse štima ... edino kar je pomembno je samo to, da vsak naročnik plačuje le ...prikaži več tisto kar si izbere in to mesečno, če ima parlament zato jajca, bi bilo zelo u redu