Slovenija
5285 ogledov

Neuradno: Krek odstopil

Milan Krek
Direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milan Krek po neuradnih informacijah STA odstopil z mesta direktorja NIJZ

Direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milan Krek je za STA dejal, da te informacije ne komentira. Dodal pa je, da bo "mogoče že v četrtek povedal, kaj in kako".

Vlada je pred kratkim uvedla dvotirni sistem vodenja NIJZ, pri čemer so glavno besedo pri strokovnih zadevah predali strokovnemu direktorju. Na mesto v. d. strokovnega direktorja je bil imenovan Ivan Eržen. Direktor NIJZ bo glede vsega informiran, ne bo pa imel glavne besede pri odločanju o strokovnih zadevah. 

Člani sveta NIJZ se bodo sicer v četrtek popoldne sestali na seji, po neuradni informaciji STA pa bodo obravnavali njegovo odstopno izjavo in imenovali vršilca dolžnosti direktorja.

V medijih so 3. junija zaokrožile informacije, da namerava Krek podati svoj odstop. O tem smo pisali v članku Krek razkril, kako nova vlada pritiska nanj in njegove kolege. 

Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan je večkrat pojasnil, da Krek ne uživa njegovega zaupanja, morebitna razrešitev pa je po njegovih besedah v pristojnosti sveta NIJZ.

Po razrešitvi nekdanje direktorice NIJZ Nine Pirnat ob začetku epidemije covida-19 19. marca 2020 je vodenje NIJZ kot v. d. direktorja prevzel Ivan Eržen, po Erženu pa s polnim mandatom Krek.

dezurni@styria-media.si
 
 

 
Komentarjev 9
 • jakec1575 20:52 29.junij 2022.

  90tisoc nas je pomrlo. A sele zdaj odstp? Ja kaj pa caka. 2ekstra placi?

 • Avatar Antikrist1
  Antikrist1 20:03 29.junij 2022.

  Na volitve smo šli tudi zato, da se počisti nesposobna janšistična golazen!

 • Avatar krucefix
  krucefix 19:57 29.junij 2022.

  JJ ga več ne ščiti,je samo zmeden možakarček zdaj