Slovenija
19135 ogledov

Neuradno: Prva triada že kmalu nazaj v šole?

šola koronavirus učenci Profimedia
"Bolj natančna navodila prejmemo naslednji teden, vendar sem vam vseeno želela sporočiti to veselo novico," je zapisala ravnateljica.

"Spoštovani starši, skrbniki! S strani MIZŠ smo prejeli informacijo, da se bo v primeru, da se epidemiološka slika popravi, odprla šola za učence prvega triletja v ponedeljek, 7. 12. 2020. Bolj natančna navodila prejmemo naslednji teden, vendar sem vam vseeno želela sporočiti to veselo novico. Teden dni pouka na daljavo je torej še pred učenci prvega triletja in morda kakšen teden več verjetno za ostale učence. Predlagam, da se vsak posebej potrudi, da bo do odprtja šol zares prišlo. Tudi tako, da poskrbimo zase in za svoje bližnje z upoštevanjem navodil NIJZ. Do takrat pa vam želim, da skupaj uspešno izpeljemo pouk na daljavo še v prihajajočem tednu. Bomo zmogli, zagotovo," je na uradni spletni strani Osnovne šole 8 talcev Logatec zapisala ravnateljica Karmen Cunder.

Novica s podobnim sporočilom je zaokrožila tudi po spletu, in sicer iz OŠ Toneta Šraja Aljoše.

Kdo naj bi šel 7. decembra v šolo?

Ministrstvo je v okrožnici šolam zapisalo, da je vključitev vsaj dela učenk in učencev v šolske klopi verjetnejša od 7. decembra dalje, če se bomo vsi potrudili izboljšati epidemiološko situacijo v Sloveniji.

"Dogovarjamo se, da se bodo v šole najprej vrnile učenke in učenci od 1. do vključno 3. razreda ter vsi otroci s posebnimi potrebami, ki so vključeni v prilagojene in posebne programe. Istočasno se bodo odprli tudi domovi za učence s posebnimi potrebami," so zapisali v okrožnici. "Druge učenke in učenci od. 4. do 9. razreda se bodo še naprej izobraževali na daljavo. Izobraževanje na daljavo bo še naprej potekalo tudi v glasbenih šolah. V prostorih šole načrtujemo tudi izvajanje dopolnilnega pouka, drugih oblik individualne in skupinske pomoči ter dodatne strokovne pomoči. V proces izobraževanja v šoli bi vključili tudi učenke/učence, ki imajo tehnične težave pri spremljanju pouka na daljavo."

Priporočila za povratek v šolo

Ob povratku v šolo naj bi učenci in učenke uporabljali maske ves čas razen, ko so v učilnici samo s sošolci. Pouk naj bi se izvajal v matičnih oddelkih, če je možno v manjših skupinah, posamezni oddelki pa naj se ne bi mešali med sabo. To velja tudi za izbirne vsebine in jutranje ter popoldansko varstvo.

V učilnici in jedilnici naj bi učenci in učenke sedeli na razdalji vsaj 1.5 metrov narazen, učitelji, učiteljice ter strokovni delavci pa naj bi se med odmori odpovedali druženjem med sabo. Do nadaljnjega odpadejo tudi vse šolske ekskurzije, plavalni tečaji, kolesarski izpit in šola v naravi. "Pri dejavnostih izven oddelka, npr. na sprehodih ali igrišču šole, učiteljice in učitelji nosijo maske in se ne družijo med seboj," so še zapisali pri ministrstvu. "Vse pogovore naj opravijo po videokonferenci oz. po telefonu."

Pisali smo že o tem, da so iz ministrstva za šolstvo na učitelje in ravnatelje nedavno naslovili priporočila, ki se v večjem delu osredotočajo na proces po povratku v šole.

Več o tem, ali se bodo učenci res že s 7. 12. vrnili v šole, bo znano prihodnji teden.

Simona Kustec COVID-19 V SLO Slovenija Ministrica določila nov način ocenjevanja v osnovnih in srednjih šolah

dezurni@zurnal24.si
Komentarjev 7
  • Avatar Ruth_Wright
    Ruth_Wright 11:39 28.november 2020.

    Na spletu s prenosnim računalnikom zaslužim veliko denarja (100 € do 200 € / h). Prvi mesec sem prejel ček za 28536 €, to spletno delo je preprosto in enostavno, ni mu treba iti v pisarn0 .... >>>>> www.MagnifyIncome.Com

  • Ivo 21:47 27.november 2020.

    Bodo nekatere družine testni zajčki čez praznike, ker je preveč odliva iz državne blagajne za subvencije staršem... Jaz svojih že ne bi pustil v šolo, dokler je čez 1000 okuženih vsak dan. Vsak starš sam ve, če bo zaupal tepcem!

  • Avatar ovca
    ovca 17:46 27.november 2020.

    🤣🤣🤣 vidim,da se bliza bozic 😂😂😂. Kako so predvidljivi de*bili.